Logo Institut del Teatre

Pacte del Talent. La unió de l'audiovisual i les arts escèniques

Comparteix

19.11.2019

Pacte del Talent

Iniciativa del Clúster Audiovisual de Catalunya que vincula les noves promocions de professionals de l'audiovisual amb companyies emergents de teatre, dansa i circ. Ofereix una primera experiència de professionalització a estudiants i recentment graduats/des en l'àmbit de l'audiovisual. Amb la tutorització de professionals del sector, es realitzen projectes audiovisuals en connexió amb projectes emergents d'arts escèniques per als quals el resultat esdevindrà una eina de promoció i visibilització dels seus treballs.

La presentació dels treballs realitzats (teasers de cadascun dels projectes) anirà acompanyada d’una xerrada sobre l’audiovisual com a llenguatge que s’incorpora a les arts escèniques en un context creatiu d’hibridació, on participa el professor de l'ESAD Jordi Fondevila. 

Moderador: 

Manuel Pérez i Muñoz
Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València i Màster en Reporterisme Avançat per la Universitat Ramon Llull. S’estrena com a periodista cultural a la revista TeatreBCN i continua a publicacions com Hamlet o El Temps. Actualment treballa d’editor web a Time Out Barcelona i dirigeix la revista Entreacte, a més d’exercir com a crític d’El Periódico de Catalunya. Coordina el Premi de la Crítica d’Arts de Carrer i és coautor del llibre d’assaig teatral El carrer és nostre.

Participants:

Carme Gomila
Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i Màster en Arts Digitals per la Universitat Pompeu Fabra. Està especialitzada en la creació audiovisual amb perspectiva feminista, la hibridació entre documental i animació i les arts visuals en directe amb la companyia Atzur. Ha treballat realitzant propostes visuals amb artistes com Maria Arnal i Marcel Bagès, entre d’altres. Co-directora de curtmetratges com Organizar lo (im)possible va ser premiat al London Feminist Film Festival i al Festival de Cinema de Màlaga. Recentment ha rebut el Premi Acció Curts de Dones Visuals i el Premi Maria Aurèlia Campmany.

Txalo Toloza
Es forma com a videoartista a Santiago de Xile i com a performer i creador escènic a Barcelona, on resideix i treballa des de 1997. L’any 2005 crea l’estudi audiovisual MiPrimerDrop, especialitzat en el treball videogràfic dedicat a les arts vives i la performance. Des de 2005 és membre de la companyia Azkona&Toloza, junt amb la coreògrafa basca Laida Azkona Goñi. Ha col·laborat en treballs de Sònia Gómez i Roger Bernat. Actualment treballa en la trilogia Pacífico, centrada en la relació existent entre grans fortunes estrangeres i la barbàrie exercida sobre els pobles indígenes llatinoamericans.

Jordi Fondevila
Llicenciat en Direcció Escènica i Dramatúrgia, des de l’any 1989 ha treballat en l’escena com a creador, tècnic i productor. Com a gestor cultural i artístic independent ha dirigit el Festival NEO (Noves Escenes Obertes) i ha redactat plans estratègics sobre el sector de les arts escèniques per encàrrec de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. Actualment és professor de l’ESAD, consultor de la direcció artística del Festival Grec i assessor de la programació del cicle Noves Escenes a La Pedrera.

Cristina Cordero
Llicenciada en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre. Dramaturga i directora de Nus Teatre, companyia especialitzada en teatre social, i dramaturga col·laboradora del grup de visuals Atzur. Ha treballat extensament en guions per a òpera i teatre musical, especialment amb Òpera de Butxaca i Nova Creació. També ha col·laborat com a guionista així com d’ajudant de direcció per a diverses produccions.

Durant l'acte, es presentaran els treballs realitzats. Comptarem amb la presència de diversos/es professionals de les arts vives que debatran sobre l'audiovisual com a llenguatge escènic en un context creatiu hibridat.

Per més informació i inscripcions consulteu aquest enllaç.


Horari
17h


Preu
Entrada gratuïta. Cal inscriure's


Ubicació

CCCB. Sala Raval


Adreça
c/Montalegre, 5
Barcelona


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x