Logo Institut del Teatre

Això és un drama!

Comparteix

Programa de ràdio iniciat l'any 2017 i impulsat pel Col·lectiu d'Instrumentistes i els Serveis Culturals de l'Institut del Teatre

capçalera wen Això és un drama

«Això és un drama» es posa en marxa cada primavera. És un programa de ràdio temporal, que des de l'edició de 2019 es pot escoltar a través d'Icat FM, presentat per la periodista Txell Bonet. 

El programa s'enregistra des de la sala d'exposicions del Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l’Institut del Teatre els dimarts i és obert al públic. A partir de dijous podreu trobar el podcast de cada programa a la web de l'emissoraRafel Plana, coordinador del Col·lectiu d'Instrumentistes de l’Institut del Teatre, és el responsable de continguts i productor. 

Pel que fa a les dues primeres edicions del projecte, el programa es va emetre per Scanner FM, presentat per Bruno Sokolowicz, cofundador de ScannerFM i conegut per programes com Sputnik al Canal 33 o Tips a TV2.

Molt més que un programa de ràdio

Tots els programes compten amb una tertúlia, una actuació musical en directe, així com recomanacions d'espectacles, llibres o audiovisuals relacionats amb la temàtica tractada, i també amb l’emissió d’un drama radiofònic.

Els autors de les microdramatúrgies són estudiants i graduats en Direcció i Dramatúrgia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre. Cada any el programa compta amb un col·laborador especial en la temàtica de les ficcions radiofòniques, amb la voluntat de donar a conèixer la transversalitat dels coneixements i la seva aplicació en les arts escèniques. En l'edició de 2019 es va comptar amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el 2020 va ser el Museu Monestir de Pedralbes i el 2021 es compta amb la complicitat del Museu d’Història de Catalunya.

Com a novetat, enguany les microdramatúrgies es penjaran al podcast d’iCat uns dies abans de l’emissió del programa, de manera que es generi debat a les xarxes i es pugui incorporar el debat en la tertúl.lia del programa. També es podrà consultar el text escrit. 

Gràcies a la col·laboració de la Fundació Romea, en finalitzar la temporada es duu a terme una funció especial al Teatre Romea amb totes les microdramatúrgies emeses al programa. Els alumnes de l'escola Joso de còmic i il.lustració, també col·laboren amb il·lustracions sobre les microdramatúrgies presentades.

El Taller de Músics selecciona les actuacions musicals en directe del programa, l’ESCAC, ofereix una selecció de recomanacions fílmiques vinculades als temes del programa i fetes per estudiants de l’escola. Altres col·laboradors del programa són Escena25, l’Institut Ramon Llull i ONCE Catalunya.

Es permet assistir al programa com a membre de la fila zero i poder fer preguntes als convidats. Per això, cal omplir aquest formulari i indicar quin dia es vol assistir. 

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x