Logo Institut del Teatre

Això és un drama!

Comparteix

Això és un drama! és un programa de ràdio iniciat l'any 2017 i impulsat pel Col·lectiu d'Instrumentistes i els Serveis Culturals de l'Institut del Teatre

Això és un drama 2019

El programa parteix dels projectes artístics i acadèmics dels seus convidats –tant de l’Institut del Teatre com de fora- per mostrar com les arts escèniques serveixen com a mirall i reflex d’altres problemàtiques o temes de caire més general.

«Això és un drama» s’emet setmanalment, durant els mesos de primavera, cada dijous a les 18.30 des de la sala d'exposicions del Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l’Institut del Teatre en format de tertúlia i obert al públic. Rafel Plana, coordinador del Col·lectiu d'Instrumentistes de l’Institut del Teatre, és el responsable de continguts i productor.

Les dues primeres edicions del projecte han comptat amb la col·laboració de Bruno Sokolowicz, cofundador de ScannerFM i conegut per programes com Sputnik al Canal 33 o Tips a TV2, qui ha presentat i conduït el programa, emès en directe per Scanner FM. 

El 2019, el programa inicia una nova col·laboració amb Icat FM. La periodista Txell Bonet és la nova presentadora del programa i els podcast es poden escoltar a la web de l'emissora a partir de divendres. En aquesta edició també es compta amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb la voluntat d'establir lligams entre les arts escèniques i la ciència. La UPC s'ha implicat en el projecte amb la voluntat de donar a conèixer la transversalitat dels coneixements tècnics i científics, i la seva aplicació en un àmbit aparentment tan distant com són les arts de l'espectacle.

«Això és un drama» ofereix una secció de microdramatúrgies, on s’interpreten les lectures dramatitzades escrites per estudiants i graduats en direcció i dramatúrgia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre. Gràcies a la col·laboració de la Fundació Romea, en finalitzar la temporada es duu a terme una funció especial al Teatre Romea amb totes les microdramatúrgies emeses al programa. Els alumnes de l'escola Joso de còmic i il.lustració, també col·laboren elaborant il·lustracions o microcòmics sobre les microdramatúrgies emeses.

El programa de ràdio també compta amb una secció de recomanacions literàries relacionades amb els continguts emesos el mateix dia i una actuació musical. 

«Això és un drama» és possible també gràcies a la col·laboració de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB)AisgeMaresme BreweryTeatre LliureAADPCAPdCLa Bacanal, Premis de la Crítica i Filmin.

El programa posa a disposició del públic la possibilitat de participar també realitzant alguna pregunta als convidats. Per això, cal omplir aquest formulari per poder estar a la FILA ZERO indicant quin dia es vol assistir. 

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x