Logo Institut del Teatre

Això és un drama!

Comparteix

Programa de ràdio iniciat l'any 2017 i impulsat pel Col·lectiu d'Instrumentistes i els Serveis Culturals de l'Institut del Teatre

Això és un drama 2019

«Això és un drama» es posa en marxa cada primavera. És un programa de ràdio temporal, que des de l'edició de 2019 es pot escoltar a través d'Icat FM, presentat per la periodista Txell Bonet. 

El programa es fa els dijous des de la sala d'exposicions del Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l’Institut del Teatre i és obert al públic. Els podcast de cada programa estan a la web de l'emissora a partir de divendres. Rafel Plana, coordinador del Col·lectiu d'Instrumentistes de l’Institut del Teatre, és el responsable de continguts i productor. 

En l'edició de 2019 es va comptar amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb la voluntat de donar a conèixer la transversalitat dels coneixements tècnics i científics, i la seva aplicació en un àmbit aparentment tan distant com són les arts de l'espectacle.

Pel que fa a les dues primeres edicions del projecte, el programa es va emetre per Scanner FM, presentat per Bruno Sokolowicz, cofundador de ScannerFM i conegut per programes com Sputnik al Canal 33 o Tips a TV2.

Molt més que un programa de ràdio

Entre els continguts habituals del programa, destaca una secció de microdramatúrgies, on s’interpreten lectures dramatitzades escrites per estudiants i graduats en Direcció i Dramatúrgia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre. A més, gràcies a la col·laboració de la Fundació Romea, en finalitzar la temporada es duu a terme una funció especial al Teatre Romea amb totes les microdramatúrgies emeses al programa. Els alumnes de l'escola Joso de còmic i il.lustració, també col·laboren amb il·lustracions sobre les microdramatúrgies presentades. El programa també compta amb una secció de recomanacions literàries i una actuació musical en directe. 

«Això és un drama» és possible també gràcies a la col·laboració de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB)AisgeMaresme BreweryTeatre LliureAADPCAPdCLa Bacanal, Premis de la Crítica i Filmin.

Es permet assistir al programa com a membre de la fila zero i poder fer preguntes als convidats. Per això, cal omplir aquest formulari i indicar quin dia es vol assistir. 

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x