Logo Institut del Teatre

Què s'ha fet fins avui?

Comparteix

Benestar és un projecte en construcció que està en constant evolució.

Va ser a finals de 2021 quan es va activar el projecte Benestar. Des d'aleshores i fins a dia d'avui s'han anat realitzant diferents accions i iniciatives:

— Tancament dels expedients de la crisi de 2021 i seguiment de les seves conseqüències en tot allò que pugui haver afectat a l’alumnat i professorat.

Participació de l’equip de construcció de Benestar a les jornades de benvinguda que organitza l’ESAD, curs 2021-2022 i 2022-2023, per acompanyar a l’alumnat en la seva arribada a la Institució i per a informar-lo dels recursos dels quals disposa l’It, com ara el Protocol per a la prevenció i detecció i actuació davant l’assetjament.

Trobada amb tot l’alumnat de 1r curs del CSD, el curs 2021-2022 per acompanyar a l’alumnat en la seva arribada a la Institució i per a informar-lo dels recursos dels quals disposa l’IT, com ara el Protocol per a la prevenció i detecció i actuació davant l’assetjament.

— Participació de l’equip de Benestar en activitats organitzades per l’Assemblea d’Estudiants de l’IT:
_Durant l’any 2021 a les activitats autogestionades dins del FAT sobre “Justícia transformativa. Reconstruir la comunitat” a càrrec d’”Heura negre” amb la presència de Shaina Joy Machlus, i sobre “Els límits de l’abús.
_L’any 2022 a la Jornada d’activitats complementàries. "Taules de pensament (dinàmiques per qüestionar l'estat emocional a l'aula)"

Trobades amb les escoles superiors per establir les metodologies i procediments a l’hora d’atendre les possibles peticions i requeriments pel que fa a qualsevol aspecte relacionat amb el Benestar.

Activació de la primera aproximació al que ha de ser un “Espai d’Escolta” responent a les peticions rebudes a través de la bústia de Benestar. S’han atès gestions derivades de les instàncies rebudes el 2021 a la Comissió de prevenció de l’assetjament en l’àmbit de l’alumnat i també d’altra naturalesa. Aquest espai d’escolta també està en construcció i en una fase de definició. Anirem comunicant periòdicament els canvis i transformacions d’aquest espai.

S’ha dissenyat l’activació dels tres serveis d'assistència i intervenció: jurídic, mediació, atenció psicològica.

Intervenció del Comitè de Seguretat i Salut, en un marc global de millora de les relacions entre personal docent.

S’ha iniciat el Pla d'Igualtat de gènere acompanyat per la consultoria especialitzada "MOON" (cronograma realitzat per "MOON").

S’ha iniciat l'actualització de membres de totes les comissions vinculades a Protocols d'assetjament laboral, sexual i en l'àmbit de les escoles i de la Institució.

Formació de 10 persones referents en l'acompanyament a la comunitat.

Seguiment d'aprovació del nou protocol d'assetjament que s’ha d’aprovar el 2023 el qual, no només contemplarà com ara, l’assetjament sexual, sinó que s’ampliarà a qualsevol tipus d’assetjament o malestar.

S’ha realitzat la jornada informativa a direccions de les escoles i caps de departament.

S’ha iniciat el treball en el Pla de Convivència.

S’ha fet la revisió del reglament Intern de CSD.

S'ha reprès la feina ja iniciada per arribar a l’elaboració del Codi Ètic/Codi Deontològic de l’IT.

Inici de la reflexió sobre els continguts pel que fa cànons praxis i metodologies a l’Aula, tenint en compte, entre d’altres, la perspectiva de gènere i la perspectiva colonial.

S’han generat diversos contextos de pensament relacionats amb Benestar convidant a diferents especialistes.

S’han organitzat diverses formacions:
_Formació en diversitat sexual i de gènere, impartida per Miquel Missé Sánchez (CPD, ESAD i CSD)
_Taller: Espais de diàleg i bon tracte, impartit per Blanca Moreno
_Introducció als conceptes sobre assetjament sexual, psicològic, laboral i abús de poder. Impartida per: Laia Rosich, Blanca Moreno i Carla Alsina.
_Violència masclista per a homes cisgènere. Impartides pel col·lectiu Filalagulla.

— S'aprovat i instaurat el Decàleg de tolerància zero amb l'assetjament sexual i per raó de sexe a l’Institut del Teatre amb l’objectiu de visibilitzar el nostre compromís ferm per crear un espai de convivència segur i respectuós.

I seguim treballant per anar construint la base del projecte. En aquest apartat anirem actualitzant puntualment les diferents accions i iniciatives que es vagin portant a terme.

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x