Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre ofereix diverses eines i recursos de documentació física i en línia per aprofundir en l'estudi i la investigació de les arts escèniques. 

Estudis Escènics. Quaderns de l’Institut del Teatre

Revista acadèmica de l'Institut del Teatre i de les seves escoles superiors de teatre i dansa. Creada el 1957, la revista acull treballs d'investigació, reflexió i debat sobre les arts escèniques a Catalunya i a la resta del món. Compta amb un Consell de Redacció i amb un Comitè Científic integrats per destacats especialistes a nivell internacional. S'edita en format digital i és d'accés obert.

http://estudisescenics.institutdelteatre.cat

PRAEC (Projecte de Recerca d’Arts Escèniques Catalanes)

Projecte de Recerca de les Arts Escèniques Catalanes, desenvolupat per l'Institut del Teatre en col·laboració amb la Xarxa Vives d'Universitats, l'Institut d'Estudis Catalans i amb dotze universitats directament implicades, amb l'objectiu de rellegir el patrimoni dramatúrgic i estudiar la pràctica escènica en tots els seus gèneres i manifestacions.

http://praec.cdmae.cat/ 

Publicacions

Conjunt de continguts textuals de diversa índole i naturalesa relacionats amb les arts escèniques.

http://www.institutdelteatre.cat/publicacions

Reservori digital de publicacions (RedIT)

Eina a partir de la qual l’Institut del Teatre recopila, difon i preserva les seves pròpies publicacions, les publicacions que recullen la producció docent i de recerca, així com assajos i altres treballs de la seva comunitat acadèmica. També difon altres publicacions que sense ser producció de l’Institut, són de l’àmbit de les arts escèniques, i no tenen un canal de difusió digital.

http://redit.institutdelteatre.cat/

Arxiu Audiovisual de les Arts Escèniques a Catalunya

L’Arxiu Audiovisual de les Arts Escèniques a Catalunya és el dipòsit digital d’audiovisuals creat amb la finalitat de preservar i difondre els arxius de vídeo de les arts escèniques catalanes, així com donar suport a la recerca i docència en àmbits acadèmics de l’Institut del Teatre. Recull la producció audiovisual de l’Institut del Teatre, que inclou tallers de l'alumnat, conferències, actes, actuacions d'IT Dansa, etc. (els quals només es poden visualitzar a les Biblioteques de l’Institut del Teatre). També aplega arxius de teatres i/o companyies, i fons que formen part del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques.

http://aaaec.institutdelteatre.cat/

Recursos i catàlegs del Museu d’Arts Escèniques (MAE)

Reuneix el conjunt de fonts d’informació i documentació sobre les arts escèniques més gran d’Europa.

http://www.cdmae.cat/  

Hemeroteca digital

Servei del Centre de Documentació-Museu de les Arts Escèniques (MAE) que permet l'accés a les notícies publicades a la premsa sobre les arts escèniques a Catalunya des de l’any 2004. S’actualitza diàriament i compta amb més de 30.000 articles. Permet accedir a una fitxa descriptiva sobre cada notícia i al text complet dels articles, convertint-se així en un punt de referència de tot allò que apareix a la premsa sobre l’àmbit escènic català.

http://hemeroteca.cdmae.cat/ 

 

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x