Logo Institut del Teatre

Els professors Carles Batlle i Ricard Gázquez guanyen els premis Pere Capellà i Born de teatre

Comparteix

29.10.2019

Ricard Gázquez (esquerra) i Carles Batlle (dreta)

Els dramaturgs i professors de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre, Carles Batlle i Ricard Gázquez, s’han endut aquest cap de setmana els premis de dos importants certàmens d’escriptura teatral. D’una banda, Carles Batlle ha obtingut el premi Pere Capellà de Teatre atorgat en el marc de la 48a edició dels Premis d’Octubre de València per l’obra Nómadas. D’altra banda, Ricard Gázquez s’ha endut el Premi Born de Teatre que atorga el Reial Cercle Artístic de Ciutadella de Menorca per l’obra Los satélite.

Carles Batlle, qui a part d’exercir com a professor de dramatúrgia, és el director dels Serveis Culturals de l’Institut del Teatre, ha guanyat el premi amb un text que reflecteix les vivències del seu avi matern, el caporal de marina Agustí Jordà Biosca, al camp de concentració de Meheri-Zebbeus, al desert de Tunísia. El jurat del premi, format per Marc Artigau, Carles Cabrera, Pitus Fernàndez, Vicent Ferrer i Aina Tur ha destacat de l’obra de Batlle “la seva qualitat literària, la confluència de llenguatges escènics i l’estructura formal que conjuga elements dramàtics i narratius”. El premi inclou la publicació de l’obra per l’editorial Tres i Quatre i 3.000 euros.

Ricard Gázquez, qui ja va ser finalista del premi Born de Teatre en l’edició del 2016 amb l’obra S’horabaixa, ha aconseguit aquest cop convèncer el jurat amb una història que explica la fugida d’una adolescent de quinze anys d’un barri perifèric de Barcelona i la seva necessitat per deixar enrere la realitat inhòspita que l’envolta. Segons el jurat, format per Laurent Gallardo, Juan Vicente Martínez, Mercè Sàrrias, Josep Solervicens i Ruth Vilar, l’obra destaca “tant per l’extraordinària qualitat lingüística com per la densitat i consistència de la trama que construeix”. El premi està dotat amb 14.000 euros i l’edició de l’obra.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x