Logo Institut del Teatre

Ja es pot consultar al Museu de les Arts Escèniques el fons de Juan Germán Schroeder

Comparteix

18.7.2019

Juan Germán Schroeder. Fotografia: fons MAE

El Centre de Documentació – Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre (MAE) ha sumat als seus arxius al fons de l’autor i director teatral, Juan Germán Schroeder, el qual ja es pot consultar públicament. 

El fons abasta tota la trajectòria professional de Schroeder, i inclou textos de l’autor, quaderns de direcció, retalls de premsa, programes de mà, fotografies i correspondència. En menor mesura també hi ha figurins i esbossos escenogràfics, cartells, gravacions de vídeo i documentació administrativa.

Juan Germán Schroeder (Pamplona 1918 -Barcelona 1997) va ser  autor i director teatral, poeta i autor de cinema amateur. L’any 1926 es va establir amb la seva família a Barcelona, on es va formar a l’Institut del Teatre. Va iniciar-se en l’escena el 1943 amb la creació del Teatro de Estudio, un dels grups experimentals avançats de la postguerra, al qual van seguir el Teatro de Cámara i El Corral, aquest destinat a estrenes de novel·les que trobaven obstaculitzat per sistema el circuit professional. Després de fer muntatges d’obres d’Ibsen, Strindberg, Shakespeare, Sartre, Eliot, García Lorca, Larreta, Manegat, Canttineri o Sitjà Principe, i d’adaptar versions de teatre clàssic de Lope, Calderón, Berceo, Sor Juana Inés de la Cruz o Ramón de la Cruz, que va alternar amb autos sacramentals, Sòfocles i Claudel, va passar a dirigir al Gran Teatre del Liceu. Al Liceu va dirigir òperes de Bartok, Menotti, Tossatti, D’Albert, Altisen, així com la Compañía de Ballet Español José de la Vega. Podeu consultar la seva biografia completa a la fitxa del fons.

El MAE ha rebut el fons de Schroeder en dues parts; la primera va ser un donatiu del mateix Schroeder l’any 1988, i la segona va arribar a través del Foment d’Arts Decoratives (FAD) el 2018.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x