Logo Institut del Teatre

Helena Bayo, pianista del col·lectiu d’instrumentistes, primera dona a dirigir una òpera a Istambul

Comparteix

23.1.2019

Helena Bayo, pianista del col·lectiu d'instrumentistes de l'IT i directora d'orquestra

La directora d'orquestra barcelonina Helena Bayo es converteix, avui dimecres 23 de gener, en la primera dona que dirigeix una òpera a l'Òpera de Süreyya d’Istanbul. La peça escollida és “Don Quixot” i inicia la programació del 2019 d’aquest teatre construït l’any 1927.

Helena Bayo forma part del col·lectiu d’instrumentistes de l’Institut del Teatre com a pianista, on fa classes des de l’any 2002.

Nascuda a Barcelona, Bayo té una destacada trajectòria internacional en la direcció musical d’arts escèniques. L’any 2017, va dirigir al Royal Albert Hall el Llac dels Cignes de Tchaikowsky amb l’English National Ballet. El 2013 va dirigir l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre de La Habana durant el ballet Giselle al Teatre Nacional de Cuba, convertint-se en la primera i única directora d’orquestra espanyola, fins a dia d’avui, que dirigeix la companyia nacional cubana.

A nivell nacional, l’any 2009 va fundar  l’Orquestra Lírica del Barcelonès, especialitzada en arts escèniques, on ha dirigit diversos espectacles amb el suport de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona (ODA). També ha dirigit la Banda Municipal de Barcelona de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona  i el Reial Cercle Artístic de Barcelona.

Podeu veure la seva trajectòria professional i acadèmica a la seva web

El col·lectiu d’instrumentistes

El col·lectiu d’instrumentistes de l’Institut del Teatre està integrat per un equip de 28 persones, un dels més nombrosos de la institució, format per pianistes clàssics, de jazz, percussionistes, guitarristes, cantants, directors musicals, compositors, arranjadors, productors, repertoristes, dissenyadors de so i pedagogs, entre altres. 

Es tracta  d'un col·lectiu especialitzat en tot tipus d’activitat musical i sonora vinculada a les arts escèniques i del moviment, tant en la seva vessant artística com pedagògica, que treballa transversalment amb totes les escoles de l’Institut del Teatre.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x