Logo Institut del Teatre

Compte enrere pel Festival IF Barcelona 2017 a l’Institut del Teatre

Comparteix

20.10.2017

IF Barcelona 2017

L’Institut del teatre acollirà dos cursos programats pel Festival a més d’un espectacle i la mostra de diferents treballs en residència el 10 de novembre.

L’Institut del Teatre acull un any més IF Barcelona 2017, festival del teatre visual, d’objectes, ombres i titelles que tindrà lloc entre el 9 i el 19 de novembre a Barcelona.

El Teatre Estudi de l’Institut del Teatre mostrarà el divendres 10 de novembre a les 18h l’espectacle de creació col·lectiva Les veus de Txernòbil”, un itinerari de teatre visual a partir del taller dels alumnes de tercer curs d’interpretació i d’escenografia de l’Escola d’Art Dramàtic (ESAD) dirigit per Joan Cusó i amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola Superior de Tècniques de l’Espectacle (ESTAE).

Pel que fa a les activitats formatives, estan obertes les inscripcions fins el 27 d’octubre al curs “Narratives de la realitat virtual”, que es durà a terme del 6 al 10 de novembre. En aquest taller s’examinaran diverses situacions narratives sobre les quals es pugui elaborar una proposta escènica a partir de l’experiència creativa de BeAnotherLab en el procés de La biblioteca de nosaltres (residència IF Barcelona 2016) i a través del dispositiu de La màquina de ser un altre. Es tracta d'un recorregut real i de ficció al mateix temps, una experimentació sobre el desplaçament, l'espai escènic, l'escriptura dramatúrgica i la percepció. El resultat final d’aquest taller es mostrarà en públic el 10 de novembre.

Un altre curs que es durà a terme del 30 d’octubre al 3 de novembre és We Wood: dansa d’objectes amb la ballarina i coreògrafa Federica Porello i Xavi Moreno i Marinae Brois. Les persones inscrites treballaran durant set dies en un laboratori pensat com un espai creatiu on es posarà en diàleg la dansa i la manipulació d'objectes. Aquest taller s’adreça tant a estudiants de dansa, com de teatre físic i visual. El 10 de novembre presentaran el resultat del taller a la sala Scanner de l‘Institut del Teatre.

El dia 10 de novembre l’Institut del Teatre també acollirà la mostra de treballs en residència The Library of Ourselves del col·lectiu interdisciplinari BeAnotherLab, la instal·lació performativa Bwana Devil 3 de David Espinosa, Objecte ficció d’Enric Farrés, Cases per habitar i escoltar de Xesca Salvà i  els resultats de les investigacions de Federica Porello We Wood.

IF Barcelona

El Festival IF Barcelona reuneix una mostra àmplia dels últims desenvolupaments en els àmbits de les arts escèniques, d’àmbit nacional i internacional, que conformen el sector del teatre visual, d’objectes, ombres i titelles. Una forma artística molt àmplia i dinàmica que es troba en continua renovació i en relació transversal amb diferents disciplines, llenguatges i àmbits de la creació́ actual.

L’edició 2017 vol seguir explorant la relació entre l’objecte simbòlic i la matèria així com el límit de la percepció a través de la creació de sentits i realitats que van més enllà d’allò que és aparent. D’altra banda, es mostrarà els resultats del primer bienni de festival (2016-2017) a través de l’estrena dels processos de creació́ incubats, gestats i presentats prèviament a l’edició anterior del festival. Durant els dies del festival, entre altres activitats i espectacles, es podrà veure el treball dels cinc artistes i companyies que han participat en les residències de treball al Centre Arts Santa Mònica, coproduïdes amb IF Barcelona; cinc projectes que van ser exhibits en la seva fase de treball en procés la passada edició del festival i que aquest any podrem veure finalitzades.

Les activitats i els espectacles programats a l’IF 2017 es vertebraran en diversos espais de la ciutat i l’àrea metropolitana: l’Institut del Teatre, el Centre d’Arts Santa Mònica i diversos espais de Santa Coloma de Gramenet.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x