Logo Institut del Teatre

La Fundació “La Caixa” i l’Institut del Teatre, junts en una proposta formativa per a alumnat amb necessitats educatives especials

Comparteix

30.3.2017

Caixaescena

La Fundació "La Caixa" a través del seu programa CaixaEscena i l'Institut del Teatre, en el marc de l’Observatori de les Arts Escèniques Aplicades, han signat un conveni que permetrà  desenvolupar una proposta formativa en arts escèniques en diverses Unitats d'Escolarització Compartida (UEC) de Catalunya.

Els centres UEC garanteixen l’atenció educativa necessària a l’alumnat de secundària amb necessitats educatives especials derivades de la inadaptació al medi escolar. El Departament d’Educació té acords amb determinades entitats per poder oferir activitats específiques complementàries adaptades a les necessitats i interessos dels joves. Dins d'aquestes activitats i a instància del Departament d’Ensenyament, aquest març s'ha iniciat una formació en arts escèniques coordinada entre CaixaEscena i l'Institut del Teatre i portada a terme per graduats de l'Institut del Teatre.

Enguany, han estat 13 els centres UEC de tot Catalunya que s’han acollit a aquesta proposta, que té intenció de continuïtat i ampliació el curs vinent. L’alumnat, acompanyat d’un educador i amb les eines i recursos del graduat de l’Institut del Teatre, treballarà en el desenvolupament d’una peça teatral que es presentarà a finals de curs. Més enllà d’aquesta presentació, es valora especialment el procés d’aprenentatge. Mitjançant aquesta proposta es treballaran les arts escèniques per facilitar el desenvolupament formatiu, cultural i social dels joves amb la finalitat de millorar la cohesió social, el rendiment escolar, de contribuir al seu desenvolupament integral i de crear un interès per les arts escèniques més enllà del context escolar.

A més del projecte amb els centres UEC, l’acord amb CaixaEscena també ha facilitat que graduats de l’Institut del Teatre formin part del professorat dels “Encontres” del proper juliol. Els “Encontres” de CaixaEscena són unes jornades amb tallers de dramatúrgia, direcció d’actors, il·luminació, coreografia, entre d’altres, impartits per professionals de les arts escèniques i adreçats a professors inquiets i amb ganes d’emprendre un projecte teatral amb els seus alumnes.


Continguts relacionats

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x