Logo Institut del Teatre

Fins al 15 de setembre, oberta la convocatòria del Premi de Dansa 2016

Comparteix

6.9.2016

Presentació Premis Dansa 2016

Amb l'objectiu de potenciar el treball dels joves creadors i intèrprets, oferint-los un ajut a la producció i a l'exhibició, l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona convoca la segona edició del Premi de Dansa. El termini de presentació de coreografies finalitza el 15 de setembre. 

Us recordem que pot optar al premi qualsevol col·lectiu de professionals de la dansa que estigui integrat com a mínim per tres graduats del Conservatori Professional de Dansa (EESA/CPD), del Conservatori Superior de Dansa (CSD) o que hagin finalitzat els dos anys d'estudis amb IT Dansa Jove Companyia de l'Institut del Teatre

Els integrants del col·lectiu que participa en la creació i interpretació de l'espectacle de dansa hauran de tenir com a màxim 35 anys en el moment de la presentació de la sol·licitud, atès que és un premi adreçat a potenciar els joves creadors. 

El procés de selecció del premi tindrà una fase inicial on es triaran un màxim de quatre propostes coreogràfiques, que rebran un ajut econòmic per realitzar una coreografia reduïda, d’aproximadament 15 minuts. 

Programa d'actuacions i suport de les institucions col·laboradores 

Les coreografies finalistes es presentaran en una gala al Mercat de les Flors on un jurat proclamarà la coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2016. La coreografia guardonada rebrà la dotació econòmica i ajut per desenvolupar la proposta en una producció d’un mínim de 50 minuts, que s’estrenarà al festival Grec 2017. 

Paral·lelament, el SAT Espai Dansat seleccionarà, entre els quatre finalistes, dues coreografies per a ser representades al seu teatre, les quals rebran un ajut per desenvolupar l’espectacle de 15 a 25 minuts. 

El Teatre Auditori de Sant Cugat aportarà la construcció dels volumètrics de l’escenografia de la coreografia guanyadora del Premi mentre que el Centre Cultural Terrassa acollirà en residència la coreografia guanyadora. 

La Caldera Les Corts oferirà residència per assajar als finalistes mentre que l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) assessorarà les companyies en aspectes laborals i jurídics. 

Tots els interessats en participar en el premi poden consultar les bases en el següent enllaç: Premi de Dansa de Dansa de l'Institut del Teatre 2016

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre està organitzat amb la col·laboració del Grec 2017 Festival Barcelona,  Mercat de les FlorsFundació SGAECentre Cultural de TerrassaGraner, Teatre Auditori de Sant CugatSAT Espai DansatLa Caldera Les Corts i l'Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x