Logo Institut del Teatre

Darrera setmana per presentar propostes al Premi de Dansa de l’IT 2024

Comparteix

29.4.2024

Imatge de "Quiso negro", coreografia guanyadora del Premi de Dansa 2023. Fotografia: Jordi Vidal

S’han fet públiques les bases de la desena edició del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre, un guardó que busca potenciar el treball de joves creadors, creadores i intèrprets, oferint-los un ajut econòmic a la producció, així com l’exhibició de la peça guanyadora en contextos professionals. El termini de presentació de propostes al Premi de Dansa 2024 serà del 22 d’abril al 3 de maig de 2024, ambdós inclosos.  

Poden optar al premi les persones en possessió del títol de graduació o el certificat d’assoliment de crèdits del Conservatori Professional de Dansa (CPD), del Conservatori Superior de Dansa (CSD) o que hagin obtingut el títol o certificat d’haver finalitzat els estudis amb la Jove Companyia IT Dansa de l'Institut del Teatre entre els cursos 2014-15 i 2023-24 (ambdós inclosos). De fet, l’ampliació de la convocatòria a deu promocions de graduats i graduades és una de les novetats de l’edició d’enguany, amb l’objectiu d’obrir la possibilitat de participació a més persones.

D’altra banda, l’equip del projecte haurà de comptar com a mínim tres intèrprets graduats o graduades del CSD, CPD i IT Dansa, apart de la persona que signi la sol·licitud presentada. Es valorarà que l’equip del projecte estigui integrat per graduats i graduades d’altres escoles de l’Institut del Teatre, com l’Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) o l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l'Espectacle (ESTAE).

Una altra de les novetats en els requisits d’accés a aquesta convocatòria és la possibilitat de presentar-se amb el Certificat d’assoliment de crèdits, encara que no es disposi del títol de graduació. No obstant això, en cas d’empat prevaldrà tenir el títol.

Dues fases

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre consta de dues fases. Una primera en la que el jurat selecciona entre dues i quatre propostes finalistes a les quals se'ls atorga 2.500 € a cadascuna per desenvolupar una coreografia de durada no superior a 15 minuts. Les peces finalistes es presentaran el 24 de novembre en una gala al Mercat de les Flors de Barcelona, on el jurat seleccionarà la proposta guanyadora, la qual rebrà una aportació de 27.500 € que s'hauran de destinar a crear una peça escènica d’una durada no inferior a 45 minuts, la qual es programarà a l’edició del Grec Festival de Barcelona 2025.

Els projectes han de ser inèdits. A més, ni la persona que presenta la sol·licitud ni cap membre del seu equip podrà formar part de cap de les altres propostes aspirants que es presentin al premi.

Col·laboradors de renom

El premi és promogut pel Grec Festival de Barcelona, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre. Col·laboren en la iniciativa l’Estruch-Fàbrica de creació de les arts en viu de l’Ajuntament de Sabadell que ofereix una residència tècnica a la peça guanyadora; el El SAT! Sant Andreu Teatre, que atorga el Premi SAT! Sant Andreu Teatre a una de les coreografies finalistes que no hagi guanyat el premi; El Graner; La Caldera de Les Corts i el Centre Cívic Barceloneta.

Les sol·licituds s’hauran de presentar telemàticament a través de la seu electrònica del registre de l’Institut del Teatre.

Trobareu més informació del premi i l’imprès de sol·licitud en aquest enllaç.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x