Logo Institut del Teatre

Creadors convidats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic el 2024

Comparteix

23.1.2024

Artistes convidats a fer classes a l'ESAD aquest 2024

Com es habitual, l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), convida aquest semestre a diversos creadors escènics a través de diverses assignatures de les tres especialitats - escenografia, direcció i dramatúrgia, i interpretació - per tal de donar a conèixer a l’alumnat els seus mètodes i tenir l’oportunitat de treballar-hi.

L’assignatura “Mètodes d’escenificació”, una optativa de 4t curs de l’especialitat de Direcció i Dramatúrgia, convida a sis creadors entre els mesos de març i abril de diverses disciplines perquè expliquin els seus projectes i mètodes de treball. En aquest sentit, durant la primera setmana de març l’alumnat gaudirà de la presència de l’artista de teatre visual i objectes Xavier Bobés mentre que la segona setmana ens visitarà la directora de la companyia belga Peeping Tom, Gabriela Carrizo. Tancarà el mes de març la coreògrafa i performer Nuria Guiu mentre que a l’abril els artistes convidats seran el dramaturg i director argentí Pablo Messiez, el coreògraf, ballarí i actor català Tomeu Vergés i l’escenògrafa i directora d’escena Marta Pazos.

L’assignatura, també optativa, “Metodologies de Creació” de l’especialitat d’Escenografia convida enguany a quatre artistes molt diferents. El passat mes d’octubre vam rebre la visita de l’artista visual, mag i director d’escena finlandès Kalle Nio. Ara, ens acompanyaran l’escenògraf i membre fundador de la companyia La Tartana Teatro Carlos Marquerie, l’escenògraf Alfons Flores i la directora d’escena i dramaturga Dora Cantero al mes de febrer, març i maig, respectivament.

Una altra assignatura optativa de l’especialitat d’escenografia que també compta amb un artista convidat és “Direcció artística”, que aquest cop comptarà amb l’escenògraf Domenico Prati, conegut per dissenyar múltiples platós de televisió.

L’especialitat d’Interpretació també convida a diversos creadors a dirigir alguns dels espectacles finals de l’alumnat de 3r i 4t curs.

En el cas dels espectacles de l’alumnat de quart curs, que es podran veure al mes d’abril, estaran dirigits per l’actor, autor i director Jordi Oriol, en el cas de l’alumnat d’interpretació de l’itinerari de text, la ballarina, coreògrafa, actriu i directora Marta Carrasco, pel que fa a l’alumnat de teatre físic i Dora Cantero dirigirà l’alumnat de teatre visual.

Els espectacles de l’alumnat de tercer curs, previstos per finals del mes de maig, també comptaran amb tres directors convidats: el ballarí i coreògraf Joan Carles Valls en el cas de l’alumnat de teatre físic, el director escènic Carlos Wagner per l’alumnat de teatre musical i també per l’alumnat de musical, el dramaturg, director i dibuixant Martí Torras.

Per últim, l’assignatura optativa de l’especialitat d’Interpretació “Creació Col·lectiva” comptarà a finals de maig amb l’actor, director i autor teatral Enric Ases.

Cadascun dels professionals convidats donarà a conèixer als alumnes el seu mètode de creació i investigació, així com les eines que fan servir i les propostes estètiques i estils vinculades als seus treballs. L’objectiu és que, a partir de sessions teoricopràctiques, l’alumnat conegui i experimenti diferents procediments d’escenificació de la mà d’artistes de l’escena que utilitzen llenguatges i formes de fer diferents.

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x