Logo Institut del Teatre

Kafkafòbia, taller pràctic dels alumnes de l’ESTAE

Comparteix

17.10.2022

Imatge de Kafkafòbia, taller pràctic de l'ESTAE

Aquest dijous 20 d’octubre a les 17h el Teatre Alegria de Terrassa acull l’espectacle Kafkafòbia a càrrec de l’alumnat de 2n curs de les especialitats de Luminotècnia, Maquinària escènica i So de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE)

Es tracta d’un taller pràctic on l’alumnat treballa els aspectes bàsics d’un muntatge teatral a partir d’un espectacle de petit format de producció de l’ESTAE, «Kafkafòbia», un muntatge de 20 minuts de durada de caràcter intimista basat en diversos textos de Franz Kafka (1883-1924), el fil argumental del qual són els somnis que suposadament té un hipotètic viatger.

Es tracta d’un muntatge particular en el sentit que no ha estat creat a partir d’una necessitat artística sinó que ha estat concebut a partir d’unes necessitats d’aprenentatge.

Aquest taller pràctic està ideat per treballar dos dels vessants claus del treball tècnic en un muntatge teatral. D’una banda, l'Oficina Tècnica, és a dir, la planificació i organització d’un muntatge amb llurs solucions i adaptacions tècniques, i el corresponent treball de documentació. I de l’altra, el treball de coordinació de tot el col·lectiu (actors, maquinistes, tècnics de so i luminotècnia) amb uns condicionants tècnics molt concrets: canvis tècnics a peus de text, a fosques, amb coordinació amb actors, entre especialitats, etcètera.

El resultat final es mostrarà el proper dijous 20 d’octubre a les 17h però no està obert al públic.

Els tallers pràctics de l’ESTAE constitueixen una part bàsica del procés de formació de l’estudiant, en les quals l’alumne aprèn els procediments de la professió exercitant-los i assolint el grau de competència professional necessari. Els tallers es fan en col·laboració amb les altres escoles de l’Institut del Teatre i amb centres de fora de l’Institut, grups de música i companyies professionals, entre d’altres.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x