Logo Institut del Teatre

El curtmetratge creat per l’alumne del CPD Eloi Rodés com a treball de recerca, premi eduCAC

Comparteix

1.6.2022

L'alumne Eloi Rodés ha resultat premiat amb el curtmetratge «L'intrús destructor»

El treball de recerca de l’alumne de 2n de batxillerat del Conservatori Professional de Dansa (CPD), Eloi Rodés, ha estat guardonat en el marc dels XIX Premis eduCAC convocats pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya en col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

El treball, sota el títol «L’intrús destructor», ha estat escollit guanyador de la categoria B. Produccions audiovisuals dels premis, en tant que es tracta d’un curtmetratge de creació pròpia que l’alumne ha elaborat a partir d’una investigació centrada en trobar els arguments universals del cinema de terror i les pors que aquest gènere provoca. En concret, l’alumne va centrar la seva investigació en els últims deu curtmetratges premiats al Festival de Cinema de Terror de Molins, arribant a la conclusió que l’argument de l’intrús destructor (un monstre a casa) apareixia en tots els curtmetratges.

El jurat dels premis ha qualificat de formalment perfecte el curtmetratge d’Eloi Rodés, per contenir totes les convencions del gènere de terror ben lligades i executades, i realitzades a partir de l'anàlisi previ de curtmetratges del gènere. El premi està dotat amb 1.000 €.

Foment de l’educació en comunicació

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya convoca anualment els Premis eduCAC amb l’objectiu de fomentar l'educació en comunicació als centres educatius i reconèixer la tasca duta a terme pels docents a les aules. Els premis, creats el curs 2002-2003, están oberts a la participación de tots els centres públics i privats de Catalunya, en tres categories diferents: centres educatius, professorat i treballs de recerca de l’alumnat de batxillerat.

En la XIX edició dels Premis eduCAC han participat una cinquantena de centres amb uns noranta projectes audiovisuals, entre els quals hi ha curtmetratges, documentals, sèries de ficció o adaptacions audiovisuals d'obres de teatre, entre d’altres.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x