Logo Institut del Teatre

Es compleixen 20 anys de l’escola integrada de dansa, ESO i batxillerat del CPD

Comparteix

11.1.2022

El CPD commemora els 20 anys de l'escola integrada aquest curs

El Conservatori Professional de Dansa (CPD) commemora aquest 2022 el vintè aniversari de la posada en marxa de l’escola integrada que permet als estudiants cursar els sis cursos del grau professional de dansa junt amb l’ESO i el batxillerat. De fet, el CPD va ser el primer centre de l’Estat espanyol a implantar aquests estudis integrats en el curs 2000-2001, en l’actual seu que té la l’Institut del Teatre a Barcelona.

En una primera fase, l’alumnat del CPD podia cursar de manera integrada només els cursos de 1r a 4t d’ESO, però des del curs 2017-2018 es va incorporar també la possibilitat de cursar el batxillerat artístic. Així, als matins de dilluns a divendres, l’alumnat assisteix a les classes dels estudis generals obligatoris d’ESO o bé als cursos de l’etapa postobligatòria de batxillerat, i a les tardes, aquest alumnat cursa el grau professional de dansa en qualsevol de les especialitats que s’imparteixen (dansa clàssica, contemporània i espanyola).

Des d’aquest mes de gener i fins a final de curs, el CPD commemorarà el vintè aniversari amb diferents activitats de caire intern i extern que anirem comunicant oportunament.

Un gran salt qualitatiu

L’escola integrada va representar un canvi molt important en la formació dels futurs ballarins i ballarines que s’ha mantingut i potenciat cada cop més des d’aleshores. Els principals avantatges per als alumnes són el fet de disposar d’una tutoria compartida entre el docent responsable de les matèries de dansa i el responsable dels estudis d’ESO i batxillerat, que beneficia l’alumnat en la distribució de les càrregues lectives i artístiques. També gràcies a l’escola integrada es fomenta el treball transversal a través de projectes i assignatures relacionades amb la dansa i les arts escèniques en general. A més, els estudis integrats en un mateix centre permeten un millor aprofitament del temps i garanteixen la màxima interrelació entre el grup d’estudiants i l’equip docent acadèmic i artístic.

Al marge del CPD, a l’Institut del Teatre també s’ofereixen estudis superiors de dansa en les especialitats de Coreografia i interpretació i Pedagogia de la dansa, formacions de quatre anys acadèmics que s’imparteixen en el Conservatori Superior de Dansa (CSD).


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x