Logo Institut del Teatre

Els alumnes de l’ESAD Marcos Xalabarder i Júlia Valdivielso i la graduada Laura Riera guanyen una beca SOS Cultura de la Fundació Carulla

Comparteix

22.5.2023

Beques SOS cultura

Els alumnes de Direcció i Dramatúrgia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) Marcos Xalabarder i Júlia Valdivielso, i la graduada d'Interpretació Laura Riera han guanyat dues de les beques SOS Cultura que convoca la Fundació Carulla amb l’aliança del Teatre Lliure i la Fira de Tàrrega.

Marcos Xalabarder ha rebut la beca per Graffiti textual (ciutat literària) Graffiti textual (ciutat literària), un projecte d’escriptura en viu al carrer, que vol abordar la incomunicació i l’individualisme del present mitjançant la projecció de textos improvisats en espais urbans donant veu a la ciutat i els seus habitants.

D'altra banda, Júlia Valdivielso i Laura Riera, de Las Calatrava, han obtingut la beca per Kenòpsia, que posa el focus en grans projectes urbanístics i arquitectònics nascuts de la promesa de l’embelliment i revalorització de nous espais, però que en realitat són projectes que camuflen l’especulació i la gentrificació. 

Beques per a la reflexió artística

La Fundació Carulla atorga sis beques i cada guanyador rep 6.000 € i una residència artística al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí. L’objectiu de les beques és buscar agitadors culturals amb creacions artístiques inèdites de qualitat pensades per ser exhibides en l’espai públic, i amb l’objectiu de reflexionar sobre noves maneres de viure més sostenibles.

Es poden presentar projectes que ajudin a REconnectar amb la natura i REconduir l’emergència climàtica, a REcuperar l’equilibri i equitat territorial, a REconstruir ponts i REfer relacions, a REflexionar davant la dependència digital i l’excés d’informació o a REimaginar futurs més sostenibles.

Aquesta és la tercera edició de les Beques SOS Cultura, que van néixer en plena pandèmia Covid-19 com un programa extraordinari d’ajuts per donar suport als i les creadores culturals i fer possibles nous projectes artístics que donessin resposta als efectes provocats per la pandèmia. Des d’aleshores s’han rebut gairebé 600 candidatures i s’han premiat 35 projectes.

Podeu veure els projectes guanyadors en aquest enllaç


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x