Logo Institut del Teatre

Vols fer un regal original? Regala llibres d’arts escèniques

Comparteix

17.12.2019

Llibres Nadal 2019

Arriba el Nadal i un any més és moment de pensar en obsequis per amics i familiars i de fer la carta als Reis. Enguany, et proposem que regalis o demanis un llibre d’arts escèniques. Des de l’Institut del Teatre t’oferim una vintena de propostes diferents, totes editades o coeditades per nosaltres aquest 2019.

Busques alguna obra per representar o tens curiositat per llegir alguna de les obres representades al teatre? Si la resposta és sí, et recomanem la col·lecció de textos teatrals Dramaticles que coeditem amb l’editorial Comanegra. Aquest 2019 hem publicat vuit volums dedicats tant a autors clàssics com contemporanis. Així, hem publicat antologies de Sòfocles i Gabriele D’Annunzio, i dramatúrgies contemporànies com Si no t’hagués conegut de Sergi Belbel, La dansa de la venjança de Jordi Casanovas o Això ja ho he viscut de J.B Priestley, estrenades al teatre enguany. També hem publicat textos premiats com Tortugues o la desacceleració de les partícules de Clàudia Cedó, Fairfly de Joan Yago i la Calòrica o bé Glengarry Glen Ross de David Mamet.

Dins la nostra col·lecció “Converses”, que té per objectiu posar en relleu i deixar constància del llegat pedagògic i la trajectòria professional de reconeguts artistes i mestres que han fet classes a les aules de l’Institut, hem publicat un volum dedicat a l’escriptora, dramaturga, poeta i pedagoga catalana Rosa Victòria Gras i un altre a Josep Anton Codina, un dels directors d’escena més prolífics i eclèctics dels anys 60 als 80.

Els escenògrafs no es poden perdre L'espai en escena, un volum considerat un clàssic de l’escenografia del professor d'Estudis Teatrals a la Universitat de Grenoble Luc Boucris, mentre que als directors d’escena i actors també els interessarà L’art de fer riure un manual per escriure comèdia de la dramaturga Mercè Sarrias coeditat amb Angle Editorial.

També hem col·laborat amb la publicació de Moisès Maicas. La passió pel teatre, un volum d’homenatge al director teatral mataroní, coeditat amb l’Ajuntament de Mataró, i Epistolario de Margarita Xirgu, un recull de cartes escrites per la pròpia Xirgu des del 1909 al 1969, editat per Manuel Aznar i Francesc Foguet per l’editorial Renacimiento.

Els professionals del moviment i la dansa tenen dos llibres de referència: La tècnica de dansa Nikolais/Louis, publicat dins la col·lecció de materials pedagògics de l’Institut del Teatre, i Interpretación para bailarines. Fundamentos teóricos y cien ejercicios prácticos, de Jordi Fàbrega, producte de la seva tesis doctoral, coeditat per l'Institut del Teatre i Mahali i amb il·lustracions d’Agustí Ros.

Si ets un amant del format digital, també hem publicat llibres electrònics de lliure accés gràcies al Repertori Teatral Català, iniciativa inclosa en el Projecte de Recerca de les Arts Escèniques Catalanes (PRAEC), que ofereix una àmplia selecció dels millors textos de la literatura dramàtica en llengua catalana de tots els temps. És el cas del nou volum dedicat al dramaturg Jordi Teixidor i que aplega els textos La jungla sentimental (1975), El drama de les Camèlies o el mal que fa el teatre (1984) i El pati (1992); tres textos de Ferran Soldevila: Guifré (1927), L'hostal de l'amor (1951) i Don Joan (1960), Indian Summer de Rodolf Sirera i Tal faràs, tal trobaràs, d’Eduard Vidal i Valenciano.

D’altra banda, dins també del reservori digital s’ha publicat Microdramatúrgies 2019, un recull de textos dels alumnes i graduats de Direcció i dramatúrgia de l’ESAD de Montserrat Alcantarilla, Andrea Bel, Nicolàs Queraltó de Llopart, Dobrin Plamenov, Sílvia Navarro, Núria Torres, Sadurní Vergés i Lluc Ubach, creats pel programa radiofònic “Això és un Drama” i que es van presentar en el programa i posteriorment al Teatre Romea en una lectura dramatitzada.

També està previst publicar entre desembre de 2019 i gener del 2020 el volum Commedia dell’arte, de David George i Jordi Lladó, publicació de la Universitat d’Alacant i què l’Institut del Teatre ha patrocinat, i els llibres, Los olores para la mejora de la voz y la locución actual, de Gemma Reguant, coeditat amb l’editorial Antígona i la RESAD, i Agustí Borgunyó fent música al país del jazz, de Begoña López, coeditat amb CLIVIS.

Tots aquests i molts altres llibres els pots trobar a la nostra web de publicacions, a la llibreria de la Diputació de Barcelona i també els pots demanar en préstec a les nostres biblioteques.

Només ens resta desitjar-te unes bones festes i unes bones lectures nadalenques!!


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x