Logo Institut del Teatre

Publicades dues noves antologies de Sòfocles i Gabriele D’Annunzio

Comparteix

26.9.2019

Antologies de Sòfocles i D'annunzio editades el setembre del 2019

Aquest setembre estrenem dues noves publicacions dins la col·lecció de textos teatrals Dramaticles, que coeditem amb Comanegra. Es tracta d’un volum de tragèdies de Sòfocles i una recopilació d’obres de Gabriele D’Annunzio.

L’antologia de Sòfocles inclou les set tragèdies que es conserven senceres del més universal dels autors tràgics grecs: Àiax, Les dones de Traquis, Antígona, Èdip Rei, Electra, Filoctetes i Èdip a Colonos. Es tracta d’una nova traducció a càrrec de Joan Casas i Feliu Formosa.

L’obra de Sòfocles no ha perdut vigència i segueix inspirant interpretacions contemporànies. Ha estat considerat un dels renovadors fonamentals de la tragèdia grega i s’ha dit que, gràcies a la seva contribució, el gènere ha assolit la perfecció estètica a nivell formal. Amb els seus textos, explora el caràcter alhora heroic i vulnerable dels personatges davant la força irresistible del destí.

D’altra banda, l’antologia de Gabriele d’Annunzio presenta tres tragèdies: La ciutat morta (1898), La Gioconda (1898) i La glòria (1899). Les tres conformen una idea representativa d’aquest autor italià de personalitat excessiva i que va ser un referent important per al teatre modernista català.

El teatre de d’Annunzio ha romàs pràcticament inèdit en llengua catalana. Amb aquesta traducció de Marina Laboreo Roig es vol donar a conèixer la proposta dramàtica d’aquest autor, que té entre els seus elements clau el culte a la bellesa femenina i el conflicte de les passions entre els personatges.

Les dues publicacions les podreu trobar a l’Editorial Comanegra i a la llibreria de la Diputació de Barcelona així com a la biblioteca de l’Institut del Teatre i a les llibreries.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x