Logo Institut del Teatre

“L’Espai en escena” de Luc Boucris, nova publicació de l’Institut del Teatre

Comparteix

2.7.2019

Espai en escena de Luc Boucris

L’institut del Teatre publica un nou títol de la col·lecció Escrits Tèorics dedicat, en aquesta ocasió, a l’escenografia. Es tracta de “L'espai en escena”  del professor d'Estudis Teatrals a la Universitat de Grenoble Luc Boucris, volum que es pot considerar un clàssic de l’escenografia i dels estudis teatrals.

El llibre, traduït per Marta Marfany, analitza l'espai en el context escènic contemporani, els canvis, les preocupacions i els reptes que han marcat el teatre del segle XX. Explorant objectes escènics, decorats, posades en escena i llocs teatrals concrets, l'autor dibuixa les capacitats de l'espai i els tractaments diversos que ha rebut. A la mirada exterior del comentador, s'hi afegeix la mirada subjectiva dels professionals sobre la pròpia feina, una mirada que ajuda a precisar la descripció i permet entendre millor els diversos canvis que es produeixen en el teatre i en la manera d'entendre l'espectacle en general. El punt de vista de l'escenògraf, i més en general del tècnic, ens mostra com ha evolucionat el teatre contemporani juntament amb les altres pràctiques artístiques.

Trobareu aquesta publicació a la Llibreria de la Diputació de Barcelona i també a la biblioteca de l’Institut del Teatre.

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x