Logo Institut del Teatre

Presentem el quart volum de la col·lecció «Converses» dedicat al director d’escena Josep Anton Codina

Comparteix

25.11.2019

El nou volum de la col·lecció Converses està dedicat a Joan Anton Codina

«Josep Anton Codina. Una fita en el paisatge teatral» és el títol del quart volum de la col·lecció «Converses» que edita l’Institut del Teatre, dedicat, en aquesta ocasió, a qui està considerat com un dels directors d’escena més prolífics i eclèctics dels anys 60 als 80. Codina, sens dubte un dels noms capitals del teatre independent, va ser també professor de l’Institut del Teatre, programador en diversos festivals, impulsor d’escoles teatrals i encara avui, als seus 86 anys, un espectador insaciable de teatre. L’any 2018 va rebre el Premi Nacional de Cultura 2018 per la seva trajectòria com a director escènic, gestor teatral i pedagog.

El llibre, escrit pel també director teatral Guillem-Jordi Graells, reprodueix la llarga entrevista que van mantenir tots dos, i en la qual repassen la intensa trajectòria escènica de Codina, així com la seva vinculació amb alguns dels col·lectius més característics dels anys seixanta a vuitanta.

Acte de presentació 

El proper dilluns 25 de novembre, a les 18.30 h, tindrà lloc la presentació del llibre a l'Auditori de l'Institut del Teatre, amb la participació de Josep Anton Codina, Guillem-Jordi Graells i l'actriu Carme Sansa. L'acte és d'accés lliure.

Sobre la col·lecció «Converses»

La col·lecció «Converses» de l’Institut del Teatre té per objectiu posar en relleu i deixar constància del llegat pedagògic i la trajectòria professional de reconeguts artistes i mestres que han fet classes a les aules de l’Institut. El primer volum es va dedicar a Iago Pericot, escenògraf, pintor, gravador, director d’escena, i en definitiva, un artista transversal i polifacètic que va exercir com a professor i director del departament d’espai escènic a l’Institut del Teatre durant més de 20 anys. El segon volum es va centrar en l’actor, director d'escena, assagista i gestor cultural Hermann Bonnín. La protagonista del tercer volum de la col·lecció va ser la poeta, dramaturga i traductora, Rosa Victòria Gras.

La finalitat de la col·lecció és contribuir a completar la memòria de la història recent de l’activitat escènica i posar a disposició del públic materials d’interès sobre l’àmbit.

Les diferents publicacions de la col·lecció es poden adquirir a la llibreria de la Diputació de Barcelona, així com consultar a la biblioteca de l’Institut del Teatre.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x