Logo Institut del Teatre

Aquest Sant Jordi, gaudeix del teatre en format llibre

Comparteix

19.4.2021

Llibres de l'Institut del Teatre publicats de gener a l'actualitat de 2021

Aquest divendres 23 d’abril celebrem Sant Jordi, la festa de la rosa i del llibre, i malgrat la pandèmia de COVID-19 és un bon moment per passejar i comprar llibres, sempre respectant les mesures de prevenció. Per això, un any més aprofitem per recordar-vos les darreres publicacions editades i coeditades des de l’Institut del Teatre.

En el marc de la col·lecció de textos teatrals Dramaticles, en coedició amb l’editorial Comanegra, aquest 2021 han sortit a la venda tres nous volums: «M'hauríeu de pagar», tres monòlegs sobre la soledat de Jordi Prat i Coll, el recull «Dramatúrgia quebequesa contemporània» amb els autors Sarah Berthiaume, François Archambault, Pascal Brullemans i Rachel Graton, i, recentment, el poema dramàtic «Peer Gynt» d’Henrik Ibsen, un dels autors més influents del teatre modern.

Una bona opció de regal per Sant Jordi és la subscripció a la col·lecció Dramaticles. Els lectors que se subscriguin rebran les novetats abans que la resta de públic i comptaran amb un 10% de descompte en els 5 o 6 títols que es publiquen anualment —llevat de les antologies—, sense quotes ni despeses d’enviament. A més, com a regal de benvinguda els subscriptors rebran una antologia de la col·lecció i una tote-bag i podrà gaudir de promocions exclusives, com ara ofertes per a altres llibres del catàleg de Comanegra, sortejos i promocions per a entrades de teatre. Trobareu més informació de la subscripció en aquest enllaç

Altres llibres editats per l’Institut del Teatre aquest 2021 han estat «Joan Casas. A la recerca de preguntes» d’Enric Nolla, dins la col·lecció Converses, on Nolla plasma la trajectòria pedagògica de Casas durant vint-i-set anys de relació renovadora i creativa amb l'Institut del Teatre de Barcelona en les àrees de crítica, escriptura, teoria i literatura teatral. Coincidint amb Sant Jordi, Joan Casas serà a la llibreria Obaga, al carrer Girona 179 de Barcelona, el 23 d'abril signant llibres de 17 a 18h. 

Dins la col·lecció Materials Pedagògics de l’Institut del Teatre, s’ha publicat «L'artesania del teatre musical. Idees per a la interpretació de cançons» de David Pintó, un llibre amb finalitats clarament pràctiques per a aquelles persones que volen aconseguir cantar una cançó amb tots els ets i uts.

«Para que el arte ocurra. Lenguaje y práctica del desbloqueo en las artes escénicas», és una edició de l’editorial Fundamentos amb el patrocini de l’Institut del Teatre on el professor de l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) Raimon Àvila descobreix els principals factors de bloqueig en les arts escèniques, i el perquè de la seva aparició.

Un altre patrocini de l’Institut del Teatre ha estat el de «Joe Orton. Tot el Teatre I i II» un recull de l’editorial Prometeu amb les set peces que va escriure aquest autor britànic en una edició bilingüe, en anglès i català, amb traducció de Marc Rosich.

D’altra banda també s’han editat en castellà dos publicacions més. L’Editorial Paso de Gato i l’Institut del Teatre han editat l’assaig del director dels Serveis Culturals de l’Institut del Teatre i professor de l'ESAD Carles Batlle «El drama intempestivo. Hacia una escritura dramática contemporánea», amb introducció de José Sanchis Sinisterra i Davide Carnevali, i coeditat inicialment en català amb Angle Editorial. Es tracta d’una reflexió sobre el desafiament que suposa escriure —i escriure teatre— en l’actualitat.

La Real Escuela Superior de Arte Dramático (RESAD) i l’Institut del Teatre han editat conjuntament «Los olores para mejorar la voz y la locución actoral» de la professora de l'ESAD Gemma Reguant, la versió en castellà de la publicació editada l’any 2018 per l’Institut del Teatre dins la seva col·lecció Materials Pedagògics.

Tots aquests i molts altres llibres es poden trobar a la nostra web de publicacions, a la llibreria de la Diputació de Barcelona, a les webs de les editorials esmentades, i també a la nostra biblioteca.  

Bona Diada de Sant Jordi!!


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x