Logo Institut del Teatre

Últims dies per presentar-se al Premi de Dansa de l'Institut del Teatre 2020

Comparteix

9.7.2020

Premi de Dansa 2020

L’Institut del Teatre convoca, per sisè any consecutiu, el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre, guardó que busca potenciar el treball de joves creadors i intèrprets, oferint-los un ajut econòmic a la producció, així com l’exhibició de la peça guanyadora i de les finalistes en contextos professionals.

El procés de selecció del premi té una fase inicial on es trien un màxim de quatre propostes coreogràfiques, que reben un ajut econòmic per realitzar una coreografia reduïda, d’aproximadament 15 minuts.

Les coreografies finalistes es presentaran en una gala al Mercat de les Flors el diumenge 29 de novembre de 2020 i després un jurat proclamarà la coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2020, que rebrà una dotació econòmica i ajut per desenvolupar la proposta en una producció d’un mínim de 50 minuts, que s’estrenarà al Grec Festival Barcelona 2021.

D’altra banda, durant la gala per escollir els finalistes també es farà una menció a la millor coreografia escollida pel públic assistent i també mencions al millor intèrpret femení i masculí de la gala.

Poden optar al premi qualsevol col·lectiu de professionals de la dansa que estigui integrat com a mínim per tres persones graduades del Conservatori Professional de Dansa, del Conservatori Superior de Dansa o que hagin finalitzat els dos anys d'estudis amb la Jove Companyia IT Dansa de l'Institut del Teatre.  La persona graduada que faci de representant del col·lectiu ha d'haver obtingut el títol o certificat a partir de l’any 2015 (inclòs). Com a novetat, enguany, també pot ser una persona que estigui matriculada del Treball Final de Grau en el curs 2019-20.

El termini de presentació de les sol·licituds va del 26 de juny al 15 de juliol de 2020 en el Registre de I'lnstitut del Teatre de Barcelona (plaça Margarita Xirgu), els dimarts, dijous i divendres, de 9 a 14 h. Per accedir al recinte és obligatori l’ús de la mascareta.

Trobareu tota la informació i les bases de la convocatòria en aquest enllaç

Un premi amb moltes complicitats

Com cada any, el Premi de Dansa és possible també gràcies a les col·laboracions de diverses entitats que cedeixen els seus espais per acollir les coreografies finalistes en residència, com són  El Graner,  La Caldera Les Corts, L'Estruch i el Centre Cívic Barceloneta 

També les peces finalistes tindran l’oportunitat de ser exhibides en altres espais. Així, L’Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu de l’Ajuntament de Sabadell, oferirà dins el primer trimestre del 2021 una actuació amb les quatre peces mentre que el SAT Espai Dansat escollirà una de les coreografies finalistes que no hagi resultat la guanyadora del Premi, per desenvolupar-la en format de llarga durada, en cas que li pugui interessar, al seu espai durant la temporada 2021-22.

Finalment, l'Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC assessorarà a les companyies en aspectes laborals i jurídics. 

Actuacions dels finalistes i guanyadora del Premi 2019

El passat 8 de febrer es van poder veure a l’Estruch les quatre peces finalistes del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2019: (Un) Certain Journey de Sivgin Dalkilinc, Jellyfish d'Ana Borrosa, Meohadim de Jacob Gómez i LUA d'Andrea Jiménez. 

La peça guanyadora del Premi de Dansa 2019, “LUA” d’Andrea Jiménez, es podrà veure al Festival Grec 2020, on es presentarà els dies 27 i 28 de Juliol a la Sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors.

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x