Logo Institut del Teatre

Premi de Dansa de l'Institut del Teatre

Comparteix

L’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona convoca anualment Premi de Dansa amb l'objectiu de potenciar el treball dels/de les joves creadors/es i intèrprets, oferint-los un ajut a la producció i a l'exhibició per tal de donar-los a conèixer i facilitar així la seva inserció laboral.


L’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona convoca el Premi de Dansa 2021 amb l'objectiu de potenciar el treball dels/de les joves creadors/es i intèrprets, oferint-los un ajut a la producció i a l'exhibició per tal de donar-los a conèixer i facilitar així la seva inserció laboral.

Pot optar al premi qualsevol col·lectiu de professionals de la dansa que estigui integrat com a mínim per tres graduats/des del Conservatori Professional de Dansa, del Conservatori Superior de Dansa o que hagin finalitzat els dos anys d'estudis amb la Jove Companyia IT Dansa de l'Institut del Teatre.  El/la representant del col·lectiu ha de ser un/a graduat/da del Conservatori Superior de Dansa, del Conservatori Professional de Dansa, o que hagi finalitzat els dos anys d’estudis amb la Jove Companyia IT Dansa de l’Institut del Teatre, que hagi obtingut el títol o certificat a partir de l’any 2016 (inclòs) o que estigui matriculat/da del Treball Final de Grau en el curs 2020-21.

El procés de selecció del premi tindrà una fase inicial on es triaran un màxim de quatre propostes coreogràfiques, que rebran un ajut econòmic per realitzar una coreografia reduïda, d’aproximadament 15 minuts.

Les coreografies finalistes es presentaran al Mercat de les Flors el diumenge 28 de novembre de 2021 i després de la final el jurat proclamarà la coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2021. La coreografia guardonada rebrà la dotació econòmica i ajut per desenvolupar la proposta en una producció d’un mínim de 50 minuts, que s’estrenarà al Festival de Barcelona Grec 2022.

Paral·lelament el SAT Espai Dansat escollirà una de les coreografies finalistes que no hagi resultat la guanyadora del Premi, per desenvolupar-la en format de llarga durada, en cas que li pugui interessar, al seu espai durant la temporada 2021-22. Per aquest fi, el SAT Espai Dansat oferirà a la companyia una residència artística amb espai d’assaig i  una residencia tècnica prèvia a l’estrena, i li proporcionarà un import corresponent al 60% de la recaptació neta entre els dos dies d’exhibició, assegurant un caixet mínim. L’Institut del Teatre, per la seva banda, aportarà un ajut econòmic.

Així mateix, les quatre coreografies finalistes es presentaran a l’Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu de l’Ajuntament de Sabadell, dins del primer trimestre del 2022, per la qual percebran un ajut econòmic per part de l’Institut del Teatre i de Ca l’Estruch.

El Graner, el Centre Cívic Barceloneta, l'Estruch i La Caldera Les Corts oferiran residències per assajar als finalistes mentre que l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) assessorarà a les companyies en aspectes laborals i jurídics. 

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre està organitzat amb la col·laboració del Grec Festival BarcelonaMercat de les FlorsGraner, SAT Espai Dansat, La Caldera Les Corts, el Centre Cívic Barceloneta i l'Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC i L'Estruch

El termini de presentació de sol·licituds al Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2021 serà des del 31 de maig a l'11 de juny de 2021 (ambdós inclosos).  Lloc: Registre General de l’Institut del Teatre o per altres mecanismes que preveu la normativa vigent. Horari: de dilluns a divendres, de 9:00 a 14:00 hores.

Més informació: impulsa@institutdelteatre.cat    

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x