Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre commemora el Dia Internacional de la Dansa

Comparteix

23.4.2018

Dia Internacional de la Dansa 2018

Un any més, l’Institut del Teatre se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Dansa (DID) amb diferents activitats per apropar la dansa a tots els públics. Tot i que el DID és oficialment el 29 d’abril, les activitats commemoratives es faran principalment el divendres 27, i comptaran amb la participació dels alumnes del Conservatori Professional de Dansa (CPD) que faran dues actuacions.

D’una banda, els joves ballarins i ballarines del CPD ballaran a les 16 h a l’atri de l’Institut del Teatre. Més tard, a les 18 h, s’afegiran a la ballada popular i participativa que tindrà lloc a la plaça dels Àngels de Barcelona, davant del MACBA, la qual forma part de les activitats commemoratives del DID organitzades per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC).

En les dues actuacions, els alumnes del CPD ballaran la peça «Movent Emocions», creada per Toni Mira per a l’activitat «Tothom balla» que es va dur a terme en la cloenda de la Quinzena Metropolitana de Dansa celebrada al mes de març passat. L’objectiu és que el màxim número de persones ballin conjuntament la peça, la qual es pot aprendre a través de Vimeo. Durant la commemoració a la plaça dels Àngels, també es podrà gaudir de l'actuació en forma d'improvisació de diferents professionals de la dansa com Sol Picó, Pol Jiménez o Guillermina Coll, entre d’altres. Alhora, també es farà la lectura del Manifest del DID, escrit enguany per la companyia Mal Pelo, premi Ciutat de Barcelona 2017, i que llegirà Xevi Dorca, president de l’APdC.

També en el marc de les activitats commemoratives del DID, el dissabte 28, a les 18.30 h, els ballarins i ballarines del CPD faran una funció oberta al públic a la plaça del Sortidor de Barcelona, al davant del Centre Cívic El Sortidor, en què mostraran peces de les tres especialitats que s’imparteixen al centre: dansa clàssica, contemporània i espanyola.

Més activitats de dansa

Altres activitats de difusió de la dansa per part de l'Institut del Teatre d'aquests dies inclouen l'actuació d'alumnes del CPD en la cerimònia d’inauguració de la 47a Feria de Abril de Catalunya, organitzada per la Federación de Entidades Culturales Andaluzas de Catalunya (FECAC) que se celebrarà al Parc del Fòrum de Barcelona del 27 d’abril al 6 de maig. Alumnes de l’especialitat de dansa espanyola interpretaran fins a sis peces breus en l'acte inaugural que es farà el divendres 27, a les 22 h.

Aixímateix, els dies 27 i 28 d’abril es podrà veure al SAT! Teatre les peces Handle with care, de Tangen|Benzal, coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l'IT 2017, Chroma, d’Albert Garrell, finalista, en un programa mixt i en un format de 25 minuts cadascuna. Tant els guanyadors del premi, Jesús Benzal i Ole Kristian Tangen, com el finalista Albert Garrell són graduats d’IT Dansa.

A més, un grup d’alumnes participaran en les funcions de la peça Bólero, de Maurice Béjart que el Béjart Ballet Lausanne presenta els dies 27 i 28 a l’Auditori de Sant Cugat.

També el Conservatori Superior de Dansa (CSD) organitza el diumenge 29 d'abril, de 10.30 a 14 h, diverses classes de demostració de dansa a l'Institut del Teatre.

Els fons de dansa, consultables al MAE

D'altra banda, el Dia Internacional de la Dansa és una bona ocasió per recordar que el Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE) disposa de diversos fons personals i institucionals de dansa que es poden consultar en qualsevol moment en línia (fons de Ricard Moragas, Pauleta Pàmies, Tórtola Valencia, Antònia Mercè “La Argentina”, Alfons Puig, Joan Magriñà, Emma Maleras, José de Udaeta, Antonio el Bailarín, Joan Tena, Aurora Pons, Ramon Solé, Rosa Garcia i Enrique Burgos, Companyia Gelabert-Azzopardi i IT Dansa Jove Companyia de l’Institut del Teatre). Cada fons inclou una breu biografia, una descripció, així com l'accés a l'inventari i als documents disponibles al catàleg d'arxiu i museu Escena Digital. També es poden consultar altres referències o documents relacionats amb els artistes en altres en el catàleg del fons bibliogràfic i audiovisual Biblioescènic, la base de dades de premsa Hemeroteca Digital i el repositori digital de l'Institut del Teatre RedIT, el qual recull publicacions i documentació inèdita d'investigació de la institució i de la nostra comunitat acadèmica. L'accés als documents no digitalitzats i la consulta física dels originals a les dependències del MAE s'ha de fer sota petició prèvia al correu electrònic biblioteca.itb@inst itutdelteatre.cat.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x