Logo Institut del Teatre
IT Dansa. Minus 16. Foto Ros Ribas

IT DANSA

Jove Companyia

IT Dansa, Jove Companyia de l'Institut del Teatre, és un projecte pedagògic creat el 1996 per l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, com a curs de postgrau per al perfeccionament de la formació de joves ballarins i ballarines. La direcció artística és a càrrec de Catherine Allard, formada com a ballarina al Nederlands Dans Theater i a la Compañía Nacional de Danza.

Podeu consultar aquí els requisits d'accés del postgrau.

La principal missió de la companyia és proporcionar als graduats en dansa oportunitats de pràctica professional de dos anys —el temps que dura el postgrau— amb coreografies de destacats artistes i amb un programa d'actuacions al circuit teatral.

Al llarg de la seva trajectòria, IT Dansa ha estrenat més de 30 coreografies i ha fet més de 300 actuacions.

Coreografies d'artistes de renom

La companyia, integrada per un màxim de 18 ballarins-becaris seleccionats mitjançant audició pública, ha estrenat coreografies tant de joves com de reconeguts creadors, aconseguint un repertori molt divers que demostra que la dansa contemporània viu un moment creatiu apassionant, amb una redefinició constant dels seus codis expressius i un enriquidor apropament a altres llenguatges artístics.

Entre les grans figures de la coreografia que han format part del repertori de la companyia, hi ha noms com Jirí Kylián, Ohad Naharin, Rui Horta, Nacho Duato, Ramon Oller, Toni Mira, Jo Stromgren i Stijn Celis. Pel que fa als joves talents que IT Dansa ha difós al nostre país, destaquen Petr Zuska, Gustavo Ramírez, Uri Ivgi, Rafael Bonachela i Alexander Ekman.

Professionalització dels ballarins i ballarines

En aquests anys, IT Dansa ha aconseguit que la majoria dels seus components, una vegada finalitzat el seu període de formació, hagin estat contractats per destacades companyies europees de dansa. Formacions com Lanònima Imperial, Companyia Metros, Nederlands Dans Theater (Països Baixos), Ballet Víctor Ullate, Verpommer Theater (Alemanya), Göteborg Ballet (Suècia), Carte Blanche - The Norwegian National Company of Contemporari Dance (Noruega), Batsheva Ensemble (Israel), Rambert Ballet (Londres), Ballet Basel (Suïssa), Companhia do Bailado (Portugal), La Veronal (Barcelona) o la Compañía Nacional de Danza (Madrid) tenen exballarins d'IT Dansa entre les seves files.

Informació: 
IT Dansa Jove Companyia de l'Institut del Teatre 
Plaça Margarida Xirgu, s/n 
08004 Barcelona 
Telèfon: 932 273 900 
Fax: 932 273 922
it.dansa@institutdelteatre.cat

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat