Logo Institut del Teatre

Premi de Dansa de l'Institut del Teatre 2015 per a la graduada Eulàlia Bergadà

Comparteix

21.12.2015

Premi de Dansa IT 2015. Eulàlia Bergadà. Foto Anna Fàbrega

La coreografia Gold Dust Rush d’Eulàlia Bergadà ha guanyat el Premi de Dansa 2015 convocat per l’Institut del Teatre i rebrà la dotació econòmica i ajut per ser estrenada en el Festival Grec 2016.  

La coreografia d’Eulàlia Bergadà ha estat la millor valorada pel jurat d'entre les quatre finalistes que s’han presentat en una funció oberta al públic al Mercat de les Flors, el passat dissabte 19 de desembre.

Eulàlia Bergadà és graduada del Conservatori Professional de Dansa (EESA/CPD), de la jove companyia IT Dansa i del Conservatori Superior de Dansa (CSD.) de l’Institut del Teatre. Recentment ha presentat l’espectacle Flying pigs, creat com a treball de final de carrera, a Barcelona i Vic.

Aquesta és la primera edició del Premi de Dansa convocat per l’Institut del Teatre per potenciar el treball dels joves creadors i intèrprets, oferint-los un ajut a la producció i a l’exhibició per tal de donar-los a conèixer i facilitar així la seva inserció laboral.

En aquesta primera edició del premi s’han rebut un total de 13 propostes coreogràfiques, quatre de les quals han estat triades per ser presentades a la final en una versió reduïda de quinze minuts cadascuna. La coreografia guanyadora rebrà el suport del premi per ser desenvolupada com un espectacle per ser programat tant al Grec com en altres espais a Madrid i fora d’Espanya.

Les quatre coreografies finalistes són de graduats d'estudis de dansa de l'Institut del Teatre: Spam, de Núria Guiu, graduada de l'EESA/CPD i d’IT Dansa; empty.after, de Jesús Benzal i Ole Kristian Tangen, graduats d’IT Dansa; Ceremonia, de Lautaro Reyes, graduat d’IT Dansa i la guanyadora Gold Dust Rush, d’Eulàlia Bergadà, graduada de l'EESA/CPD, d’IT Dansa i del Conservatori Superior de Dansa, CSD.

Han integrat el jurat del premi la directora general de l'Institut del Teatre Magda Puyo, el director del Conservatori Superior de Dansa Jordi Fàbrega, el director del Conservatori Professional de Dansa Keith Morino, la directora artística de la companyia IT Dansa Catherine Allard, el professor Alexis Eupierre, el coordinador acadèmic de l'Institut del Teatre Raimon Àvila, el director del Mercat de les Flors Francesc Casadesús, el director del Festival Grec Ramón Simó, el representant de la Fundació SGAE Saki Guillem, la directora del Graner Cristina Alonso i els coreògrafs Cesc Gelabert i Toni Mira.

El Premi de Dansa de l'Institut del Teatre compta amb la col·laboració de Grec 2016 Festival Barcelona, Mercat de les Flors, Fundació SGAE, Institut Ramon Llull i Graner.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x