Logo Institut del Teatre

Dansa Solidària

Comparteix

Dansa solidària és un projecte que vol contribuir a ajudar els sectors més desfavorits de la societat i millorar la seva qualitat de vida.

Dansa Solidària. Fotògraf: Josep M. Aznar

Dansa Solidària és un projecte de l'Institut del Teatre de compromís amb l'entorn social que proposa destinar els beneficis obtinguts a través d'un espectacle coreogràfic de dansa a una causa solidària. S'adreça als municipis, qui són els que decideixen quina és la causa a la qual destinar els diners. 

El projecte es va iniciar l'any 2015 al Mercat de les Flors i des d'aleshores s'han dut a terme diverses actuacions a Terrassa, Sant Cugat i a Barcelona en benefici de diverses organitzacions solidàries. 

Els municipis de Catalunya interessats en el projecte i que vulguin programar un espectacle i destinar la taquilla a una causa social poden contactar amb nosaltres.

RESUM D'ACTUACIONS

Funció de presentació al Mercat de les Flors

La primera funció de Dansa Solidària va tenir lloc el 29 d’abril de 2015, Dia Internacional de la Dansa, al Mercat de les Flors. La recaptació de la taquilla d'aquesta funció es va destinar a finançar un projecte solidari, seleccionat conjuntament amb l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya entre les catorze propostes que es van presentar en concurs públic. El projecte guanyador va ser Dones teixint xarxa. El repte de tornar a començar, d'Eva Bellart, amb una proposta d'actuació basada en la dansa adreçada a dones de centres penitenciaris. (Vídeo de presentació del projecte en aquest enllaç). El projecte va ser finançat per l’import recaptat per la taquilla, exactament 4.354 euros, més un qüantitat aportada pel Mercat de les Flors. La funció al Mercat de les Flors va anar a càrrec dels alumnes del Conservatori Professional de Dansa, del Conservatori Superior de Dansa i d’IT Dansa. Jove Companyia de l’Institut del Teatre amb la part tècnica a càrrec de l'escola de tècnics ESTAE de l'Institut del Teatre. La presentació de Dansa Solidària va comptar amb la col·laboració del Mercat de les Flors i de l'APdC - Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya.

Consulteu el programa: Dansa Solidària al Mercat de les Flors


Dansa Solidària - Refugiats

Dansa Solidària inicia l'any 2016 una col·laboració amb la Creu Roja, i presenta un espectacle coreogràfic que recapta 4.304 euros de taquilla, els quals es destinen al programa d’acollida i d’integració dels refugiats a Catalunya. Les funcions de Dansa Solidària Refugiats van tenir lloc el 6 i 7 de febrer de 2016 al Teatre Ovidi Montllor de l'Institut del Teatre amb les actuacions dels alumnes dels conservatoris professional i superior de dansa i de la jove companyia IT Dansa. La part tècnica de les funcions va ser a càrrec de l'escola de tècnics de l'Institut del Teatre (ESTAE).


Dansa Solidària - Sant Cugat balla

La segona actuació de l'any 2016 va tenir lloc amb motiu de les celebracions del Dia Internacional de la Dansa, el 30 d'abril, amb la funció Dansa Solidària Sant Cugat Balla al Teatre Auditori de Sant Cugat. En aquesta ocasió l’import de la taquilla es destina íntegrament a FEMAREC, entitat social d'inserció sociolaboral de persones en risc d'exclusió.

 

Dansa Solidària - Terrassa a benefici de FUPAR

El Centre Cultural de Terrassa va acollir la quarta actuació del programa Dansa Solidària, l'11 de juny de 2016, en aquesta ocasió a benefici de la Fundació FUPAR. Novament la funció va ser un èxit i es van recaptar 2.000 € que es van destinar a la creació d’una sala multisensorial, accessible a nivell físic i cognitiu, per a persones usuàries de la fundació.

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x