Logo Institut del Teatre

Simposi «Facin joc! Formats, dispositius i aparells d’interacció (a l’escena relacional)» el proper octubre

Comparteix

8.9.2020

Simposi octubre 2020 Estudis Escènics

La revista Estudis Escènics de l'Institut del Teatre de Barcelona, amb la col·laboració amb el Centro de Ciencias Humanas y Sociales de Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i la Universidad de Santiago de Compostela (Departamento de Teoría da Literatura e Literatura Comparada), està preparant pels dies 13, 14 i 15 d'octubre de 2020 el Simposi Internacional «Facin joc! Formats, dispositius i aparells d’interacció (a l’escena relacional)».

El simposi analitzarà com s’entén i s’aplica avui la interacció (amb una visió expandida del terme, i també del que s’ha vingut a denominar “estètica relacional”) en diferents àmbits de la praxi escènica-performativa actual.

El debat s’organitza en tres àmbits temàtics: formats, dispositius i aparells. El programa comptarà amb la presència, entre d’altres de Jordi Claramonte, Manuel Delgado, Stefan Kaegi, Mónica Rikic i Roger Bernat. La secció dispositius ludicoteatrals mostrarà diverses propostes perfomatives amb una participació molt activa del públic a càrrec de Marc Villanueva i Gerard Valverde, Clara Tena, Mar Medina i Aimar Pérez Galí, Societat Doctor Alonso, Nyamnyam, ERRO Teatro o Colectivo Harinera. A Gran Casino IT es presentarà un tastet de diverses experiències i comunicacions, relacionades amb la temàtica del Simposi, que el públic podrà descobrir en diversos espais de l’edifici.     

Paral·lelament, el Mercat de les Flors acollirà en el seu vestíbul la instal·lació «Prospective Actions (Catalunya 2014-2018)» Es tracta d’una instal·lació interactiva que convida el públic a jugar i prendre consciència sobre els enfrontaments entre les estructures de poder i la societat. Creada per les escenògrafes Xesca Salvà i Laura Clos “Closca” i els dramaturgs Marc Villanueva, Pau Masaló, va obtenir el Premi a la millor instal·lació de la Quadriennal d’Escenografia de Praga 2019, l’exposició internacional d’escenografia més important del món, per ser una escenografia de “sabotatge, d’acció política, revolució i protesta” alhora que examina des de molts punts de vista la relació entre disseny i democràcia.

El Simposi es durà a terme al Teatre Estudi i a l’Auditori de l’Institut del Teatre i és obert a totes aquelles persones interessades en la matèria i que hi vulguin assistir. Les inscripcions, gratuïtes, estan tancades però es podrà seguir en streaming les ponències (properament s'informarà de com). 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x