Logo Institut del Teatre

Celebració, els diumenges de vida, espectacle final del projecte Tot Dansa 2020

Comparteix

18.5.2020

Formació al professorat de les escoles participants al Tot Dansa 2020

El dimecres 20 de maig, a les 18 h, es presentarà al canal youtube del Mercat de les Flors "Celebració, els diumenges de vida", la proposta artística del coreògraf Mario García Sáez que culmina el projecte Tot Dansa 2020. L'espectacle final, que s’havia de presentar a la sala MAC del Mercat de les Flors el mateix dia, es trasllada al món virtual a causa de les mesures de confinament i comptarà amb els vídeos que tots els participants han gravat a casa seva.

Iniciat fa més de dinou anys, Tot Dansa és un projecte educatiu organitzat conjuntament per l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre, amb l’objectiu de donar a conèixer al públic jove des del seu propi centre formatiu i a través del seu professorat codis i pràctiques del llenguatge del moviment i la dansa contemporània.

En aquesta edició, han participat una quinzena de professors i més de 170 estudiants d’ESO i batxillerat dels instituts de Barcelona Institut Poeta Maragall de l’Eixample, Institut Anna Gironella de Mundet d’Horta-Guinardó, Institut 22@ de Sant Martí, Institut Milà i Fontanals de Ciutat Vella, Institut Sant Andreu de Sant Andreu, Institut La Sagrera-Sant Andreu de Sant Andreu, a més de 15 joves de l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu – Mestre Pich Santasusan que interpreten la música de la peça.

Els professors del Conservatori Superior de Dansa (CSD) de l’Institut del Teatre, Maximme Iannarelli, Amaranta Velarde i Mireia de Querol, i les alumnes de Pedagogia de la dansa del CSD, Anna Rosell, Júlia Baena i Paola Torrijos han estat les encarregades de formar al professorat dels centres, que sovint no té coneixements de dansa, a través de diverses sessions. Posteriorment els docents han traslladat la coreografía creada per García Sáez al seu institut, on han assajat amb els alumnes un cop per setmana des del mes de desembre, ajudats també per les formadores de l’Institut del Teatre i el propi coreògraf.

La situació de confinament, però, ha obligat a canviar la forma de treballar aquests darrers mesos i a adaptar la coreografia creada per Mario G. Sáez per tal de poder continuar amb el projecte. El fet d’haver d’adaptar un projecte que parla de celebrar a les mesures de distanciament social del confinament no ha estat fàcil. Finalment s'ha construit una coreografia entre tots els participants, seguint les indicacions d’una frase ballada donada pel coreògraf. La metodologia ha estat completament en línia, transformant la formació presencial amb el professorat en videosessions, i les visites als instituts en càpsules digitals, vídeos i audioguies. El resultat és un vídeo coral fet de bocins de vida, de celebracions particulars i festivitats en confinament que podreu veure el proper dimecres 20 de maig, a les 18 h, al canal youtube del Mercat de les Flors. 

El projecte TOT Dansa també ha comptat amb la col·laboració del Conservatori Professional de Dansa (CPD) i IT Dansa, que van oferir el passat mes de febrer unes funcions a tots els participants del Tot Dansa 2020 amb diverses peces de dansa clàssica, contemporània i espanyola.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x