Logo Institut del Teatre

Ara més que mai, reivindiquem les arts escèniques en el Dia Mundial del Teatre

Comparteix

27.3.2020

Shahid Nadeem, dramaturg paquistanès que ha escrit el missatge del Dia Mundial del Teatre 2020

Un any més, el 27 de març, ens sumem a la commemoració del Dia Mundial del Teatre, una jornada que se celebra arreu del món amb l’objectiu de donar visibilitat i reivindicar el valor de les arts escèniques. 

Enguany però, donada la situació de confinament del país que vivim per fer front a la pandèmia del COVID-19, la celebració la fem des de la distància, cadascú a casa seva i amb les portes de l’Institut del Teatre tancades. Tot i així, no volem deixar de reivindicar les arts escèniques, sobretot en moments com aquests en què el sector cultural es veu tan afectat.

Cada any, l'International Theatre Institute (ITI) convida una figura important del món de les arts escèniques a escriure un missatge amb motiu del Dia Mundial del Teatre en què comparteixi les seves reflexions sobre el teatre i la cultura de la pau. El missatge d’aquest 2020 l’ha escrit el dramaturg paquistanès Shahid Nadeem, fundador i director de l’Ajoka Theatre.

Malgrat que no farem la lectura del missatge al vestíbul del centre com fem habitualment, ens fem ressò del missatge, que podreu llegir en aquest enllaç o obrint el document adjunt (versió en català). També us compartim aquest vídeo que vem fer l'any passat.

També ens fem ressò del manifest de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), que té per títol Tornarem a aixecar el teló.

Dia Mundial del Teatre a Instagram: celebrem-lo tots junts

Sumant-nos a la iniciativa impulsada des dels Premis Max de teatre, t'animem a que pugis un vídeo en el teu perfil d'instagram explicant per què el teatre et fa volar. Menciona @institutdelteatre i etiqueta amb #DiaMundialTeatreIT i compartirem els vostres missatges a les nostres històries d'Instagram, per celebrar tots junts la jornada. 

Obrim una subscripció a la col·lecció de textos teatrals Dramaticles

L'editorial Comanegra i l’Institut del Teatre celebrem el Dia Mundial del Teatre obrint una subscripció a la col·lecció de textos teatrals Dramaticles. Com a regal de benvinguda, els subscriptors rebran tres llibres i podran gaudir de promocions exclusives. Per saber-ne més, consulta la noticia

Llarga vida al teatre, llarga vida a les arts escèniques!


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x