Logo Institut del Teatre

El col·lectiu Nins guanya el Premi Adrià Gual 2019 amb “El poder”

Comparteix

5.11.2019

Col·lectiu Nins. Premi Adrià Gual 2019

“El poder”, una proposta de teatre físic i d’objectes ha estat la guanyadora de la setena edició del Premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre.

A través de titelles, “El poder” parlarà de la violència i l’abús infantil amb la intenció de generar un discurs nou, allunyat de la víctima i centrat en la societat. Les actrius treballaran la dualitat "dona/objecte", "dona agredida/agressora", convertint-se tant en la persona agredida com en l'adult que rep el relat i reacciona agredint.

El col·lectiu Nins el formen la directora i dramaturga del muntatge, Queralt Riera, l’actriu i membre de la companyia Les Antonietes Anabel Castan, i la graduada en Interpretació Gestual de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) Laura Calvet. Completen l’equip els graduats de l’ESAD Momo Fabré, Carlos Gallardo, Jordi Rovira i el professor de música de l’Institut del Teatre Joan Alavedra.

Tal com ha explicat Queralt Riera, haver guanyat el Premi Adrià Gual “és una gran alegria i alhora una responsabilitat que reforça el nostre compromís amb l’art i el fet de vincular l’art amb temes socials, creant una reciprocitat”. La dramaturga també ha agraït que un projecte centrat en un tema tan colpidor com els abusos infantils “tingui el suport institucional, sobretot perquè artísticament volem arriscar-nos”.

El resultat final es podrà veure en la propera edició del Festival Grec de Barcelona, el juliol del 2020.

Bruels, l’obra guanyadora el 2018, a la Sala Beckett

Del 21 de novembre a l’1 de desembre es podrà veure a la Sala Beckett de Barcelona “Bruels”, l’obra guanyadora del Premi Adrià Gual el 2018 de la companyia La Llarga.

«Bruels», parteix d'una llegenda popular empordanesa per parlar sobre els silencis i els mots que oblidem. És la proposta d'una companyia nascuda a Mallorca que, des que el 2016 es va instal·lar a Catalunya, ha anat incorporant nous llenguatges escènics que van del bufó al contacontes passant pel radioteatre. Segons el seu director, Oriol Morales, la peça explica una història “que alimenta noves maneres d’entendre la creació”.

La companyia La Llarga està formada pels graduats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) Oriol Morales, Joan Marmaneu i Ona Grau.

Aquesta peça es va estrenar el mes de juliol al Teatre Lliure dins el Festival Grec.

El Premi Adrià Gual

El Premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre neix l’any 2012 amb l’objectiu de donar suport i impulsar la producció i exhibició d'un muntatge d'arts escèniques a partir de projectes d'escenificació que combinin professionalitat, qualitat i creativitat.

Pot optar al premi qualsevol col·lectiu de professionals de les arts escèniques sempre i quan tingui personalitat jurídica pròpia i tingui com a mínim tres graduats de les escoles superiors de l’Institut del Teatre. Els projectes que es presenten han de ser inèdits i no tenir caràcter acadèmic.

El projecte guanyador rep 30.213,20€ i el Festival Grec de Barcelona es compromet a incloure’l dins la programació del festival de l’any següent, sempre i quan s'adigui a les línies artístiques i criteris del Grec Festival de Barcelona

Algunes de les companyies que han guanyat el Premi Adrià Gual són la Companyia Ignífuga, Obskené, la Calórica o Mos Maiorum, entre altres.  

Enguany s'han presentat vuit projectes, dels quals el jurat ha escollit el guanyador.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x