Logo Institut del Teatre

Ja es coneixen els finalistes del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2019

Comparteix

25.7.2019

Premi de dansa 2019 noticia

Ja s’ha fet públic el decret que anuncia els 4 finalistes del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2019. Dels projectes presentats, els 4 projectes guanyadors són “(Un)certain Journey” de Sivgin Dalkilinc, “Jellyfish” d’Anna Barroso, “Lua” de Chantal Soler i “Meohadim” de Jacob Gómez.

Sivgin Dalkilinc i Ana Barroso son graduades en coreografia i interpretació del Conservatori Superior de Dansa, Chantal Soler i Jacob Gómez són graduats del Conservatori Professional de Dansa i Gómez també és exballarí d’IT Dansa, la Jove Companyia de Dansa de l’Institut del Teatre.

Ara els quatre finalistes hauran de desenvolupar el projecte i presentar el diumenge 8 de desembre una coreografia de 15 minuts al Mercat de les Flors en una gala que servirà per escollir el guanyador del Premi.  Posteriorment la peça guanyadora es convertirà en un espectacle de 50 minuts de durada que es programarà al Festival Grec de Barcelona 2020.

Novetats de la cinquena edició del Premi

Aquesta és la cinquena edició del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre, un guardó que busca potenciar el treball de joves creadors i intèrprets, oferint-los un ajut econòmic a la producció, així com l’exhibició de la peça guanyadora i de les finalistes en contextos professionals.

Per poder participar al premi cal que el col·lectiu de professionals de la dansa que es presenta estigui integrat com a mínim per tres persones graduades del Conservatori Professional de Dansa, del Conservatori Superior de Dansa o que hagin finalitzat els dos anys d'estudis amb la Jove Companyia IT Dansa de l'Institut del Teatre.  

En aquesta nova edició, hi ha algunes novetats a les bases del premi. En primer lloc, es limita al representant del col·lectiu el fet que sigui graduat de l’Institut del Teatre a partir de l’any 2014 (inclòs).

D’altra banda, el SAT Teatre, que torna a col·laborar amb el premi, escollirà una de les coreografies finalistes que no hagi resultat la guanyadora del Premi, per desenvolupar-la en format d’espectacle coreogràfic d’un mínim de 50 minuts al seu espai durant la temporada 2020-21. Per aquest fi, el SAT Espai Dansat oferirà a la companyia una residència artística amb espai d’assaig i  una residencia tècnica prèvia a l’estrena, i li proporcionarà un import corresponent al 60% de la recaptació neta entre els dos dies d’exhibició, assegurant un caixet mínim.  

L’Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu de l’Ajuntament de Sabadell, presentarà el 8 de febrer del 2020 les quatre peces finalistes dins la seva programació.

D’altra banda, durant la gala per escollir els finalistes també es farà una menció a la millor coreografia escollida pel públic assistent i també mencions al millor intèrpret femení i masculí de la gala.

També s’incorpora com a nou col·laborador, el Centre Cívic Barceloneta que oferirà espais per fer residència als finalistes.

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre està organitzat amb la col·laboració del Grec Festival Barcelona, Mercat de les Flors, Graner, Teatre Auditori de Sant Cugat, SAT Espai Dansat, La Caldera Les Corts, el Centre Cívic Barceloneta i l'Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC i L'Estruch.

Trobareu tota la informació i les bases de la convocatòria en aquest enllaç.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x