Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona convoca el Premi de Dansa 2019 amb l'objectiu de potenciar el treball dels/de les joves creadors/es i intèrprets, oferint-los un ajut a la producció i a l'exhibició per tal de donar-los a conèixer i facilitar així la seva inserció laboral.

Pot optar al premi qualsevol col·lectiu de professionals de la dansa que estigui integrat com a mínim per tres graduats/des del Conservatori Professional de Dansa, del Conservatori Superior de Dansa o que hagin finalitzat els dos anys d'estudis amb la Jove Companyia IT Dansa de l'Institut del TeatreEl/la graduat/da representant del col·lectiu ha d'haver obtingut el títol o certificat a partir de l’any 2014 (inclòs).

El procés de selecció del premi tindrà una fase inicial on es triaran un màxim de quatre propostes coreogràfiques, que rebran un ajut econòmic per realitzar una coreografia reduïda, d’aproximadament 15 minuts.

Les coreografies finalistes es presentaran al Mercat de les Flors el 8 de desembre de 2019 i després de la final el jurat proclamarà la coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2019. La coreografia guardonada rebrà la dotació econòmica i ajut per desenvolupar la proposta en una producció d’un mínim de 50 minuts, que s’estrenarà al Festival de Barcelona Grec 2020.

Paral·lelament el SAT Espai Dansat escollirà una de les coreografies finalistes que no hagi resultat la guanyadora del Premi, per desenvolupar-la en format d’espectacle coreogràfic d’un mínim de 50 minuts al seu espai durant la temporada 2020-21. Per aquest fi, el SAT Espai Dansat oferirà a la companyia una residència artística amb espai d’assaig i  una residencia tècnica prèvia a l’estrena, i li proporcionarà un import corresponent al 60% de la recaptació neta entre els dos dies d’exhibició, assegurant un caixet mínim. L’Institut del Teatre, per la seva banda, aportarà un ajut econòmic.

Així mateix, les quatre coreografies finalistes es presentaran a l’Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu de l’Ajuntament de Sabadell, dins del primer trimestre del 2020, per la qual percebran un ajut econòmic per part de l’Institut del Teatre i de Ca l’Estruch.

El Teatre Auditori de Sant Cugat aportarà la construcció dels volumètrics de l’escenografia de la coreografia guanyadora del Premi. El Graner, el Centre Cívic Barceloneta, l'Estruch i La Caldera Les Corts oferiran residències per assajar als finalistes mentre que l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) assessorarà a les companyies en aspectes laborals i jurídics. 

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre està organitzat amb la col·laboració del Grec Festival BarcelonaMercat de les FlorsGraner, Teatre Auditori de Sant Cugat, SAT Espai Dansat, La Caldera Les Corts, el Centre Cívic Barceloneta i l'Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC i L'Estruch

Inscripcions del 2 al 20 de maig (inclosos)

Més informació: impulsa@institutdelteatre.cat    

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x