Logo Institut del Teatre

Cossos en comú, projecte de dansa inclusiva entre el CSD i la Fundació ASPACE

Comparteix

16.5.2019

Taller de dansa inclusiva amb ASPACE. Fotografia de Roger Rosell

El Conservatori Superior de Dansa (CSD) de l’Institut del Teatre i la Fundació ASPACE Catalunya han dut a terme Cossos en comú, un taller de dansa inclusiva amb la participació dels alumnes de l'especialitat de pedagogia de la dansa del CSD i persones amb paràlisi cerebral de la fundació.

Cossos en comú vol fer accessibles la dansa i el moviment a qualsevol persona, utilitzar el llenguatge corporal com a forma d’expressió i comunicació amb els altres i potenciar les capacitats físiques i motrius de les persones amb paràlisi cerebral.

L’alumnat de tercer curs de l’especialitat de pedagogia de la dansa del CSD ha rebut prèviament una formació específica per conèixer les potencialitats i formes d’expressió corporal dels participants i així poder adaptar els exercicis i el procés de creació. Com a resultat, més de 30 persones han compartit al llarg de quatre sessions l’oportunitat de gaudir de la dansa i viure una experiència de creació artística entre persones amb capacitats diverses.

El taller, dirigit per docents de diverses assignatures del CSD, s’ha desenvolupat amb el suport de Neus Canalias, ballarina experta en dansa inclusiva, i la col·laboració de professionals de la Fundació ASPACE.

Aquesta ha estat la primera col·laboració entre la Fundació ASPACE i l’Institut del Teatre, una iniciativa que ha generat gran interès i satisfacció entre tots els participants i que esperen poder continuar en properes edicions.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x