Logo Institut del Teatre

Convocatòria del Premi de Dansa de l'Institut del Teatre 2019. Inscripcions fins al 20 de maig

Comparteix

15.5.2019

Premi de dansa 2019 noticia

L’Institut del Teatre convoca, per cinquè any consecutiu, el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre, guardó que busca potenciar el treball de joves creadors i intèrprets, oferint-los un ajut econòmic a la producció, així com l’exhibició de la peça guanyadora i de les finalistes en contextos professionals. El termini de presentació de les sol·licituds és del 2 al 20 de maig de 2019, ambdós inclosos.  

Poden optar al premi qualsevol col·lectiu de professionals de la dansa que estigui integrat com a mínim per tres persones graduades del Conservatori Professional de Dansa, del Conservatori Superior de Dansa o que hagin finalitzat els dos anys d'estudis amb la Jove Companyia IT Dansa de l'Institut del Teatre.  La persona graduada que faci de representant del col·lectiu ha d'haver obtingut el títol o certificat a partir de l’any 2014 (inclòs). També es valora la participació de graduats d'altres escoles de l'Institut del Teatre. 

El procés de selecció del premi té una fase inicial on es trien un màxim de quatre propostes coreogràfiques, que reben un ajut econòmic per realitzar una coreografia reduïda, d’aproximadament 15 minuts.

Les coreografies finalistes es presentaran en una gala al Mercat de les Flors 8 de desembre de 2019 i després un jurat proclamarà la coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2019, que rebrà una dotació econòmica i ajut per desenvolupar la proposta en una producció d’un mínim de 50 minuts, que s’estrenarà al Festival de Barcelona Grec 2020.

Novetats de la cinquena edició

En aquesta nova edició, hi ha algunes novetats a les bases del premi. En primer lloc, es limita al representant del col·lectiu el fet que sigui graduat de l’Institut del Teatre a partir de l’any 2014 (inclòs).

D’altra banda, el SAT Teatre, que torna a col·laborar amb el premi, escollirà una de les coreografies finalistes que no hagi resultat la guanyadora del Premi, per desenvolupar-la en format d’espectacle coreogràfic d’un mínim de 50 minuts al seu espai durant la temporada 2020-21. Per aquest fi, el SAT Espai Dansat oferirà a la companyia una residència artística amb espai d’assaig i  una residencia tècnica prèvia a l’estrena, i li proporcionarà un import corresponent al 60% de la recaptació neta entre els dos dies d’exhibició, assegurant un caixet mínim.  

L’Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu de l’Ajuntament de Sabadell, també presentarà dins del primer trimestre del 2020 les quatre coreografies finalistes.

D’altra banda, durant la gala per escollir els finalistes també es farà una menció a la millor coreografia escollida pel públic assistent i també mencions al millor intèrpret femení i masculí de la gala.

També s’incorpora com a nou col·laborador, el Centre Cívic Barceloneta que oferirà espais per fer residència als finalistes.

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre està organitzat amb la col·laboració del Grec Festival Barcelona, Mercat de les Flors, Graner, Teatre Auditori de Sant Cugat, SAT Espai Dansat, La Caldera Les Corts, el Centre Cívic Barceloneta i l'Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC i L'Estruch.

Trobareu tota la informació i les bases de la convocatòria en aquest enllaç.


Continguts relacionats

  • Guanyadors de les anteriors edicions del Premi de Dansa
  • Lord M 27 de Javier Guerrero, guanyador del Premi de Dansa de l'Institut del Teatre, 2018

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x