Logo Institut del Teatre

Estàs a punt per la Nit dels Museus a l’Institut del Teatre?

Comparteix

13.5.2019

Nit dels Museus 2018

El 18 de maig es celebra a Barcelona La Nit dels Museus, un esdeveniment on diversos espais museístics de la ciutat obren les seves portes de forma gratuïta a la ciutadania per conèixer les seves col·leccions i participar en diverses activitats.

El Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre (MAE) participa, un any més, en aquesta jornada cultural amb tallers, actuacions de l'alumnat de l’Institut del Teatre i diverses exposicions dedicades a les arts escèniques.

Com a novetat, enguany hi haurà diverses food trucks i una festa final amb DJ, amb una llista musical elaborada a partir de les preferències dels usuaris que participin contestant un formulari.

Exposicions i visites guiades

La Nit dels Museus ofereix l’oportunitat de fer una visita guiada a l’exposició permanent “La Memòria de les arts efímeres” i a les reserves dels museu, la qual ofereix l'oportunitat de descobrir algunes de les moltes peces que conserva, així com les tasques de preservació que duu a terme. En aquest sentit, aquest any s'ofereix també l'activitat Racó de restauració, una aproximació als processos de prevenció i restauració de les peces del Museu de la mà de la restauradora Katerina Musilova. Tant per la visita guiada com per l'activitat de restauració es duran a terme diversos passis amb places limitades. A partir del 13 de maig s'obriran les inscripcions. 

Coincidint amb la inauguració recent de l’exposició del vestíbul “José de Udaeta i Emma Maleras, vides paral·leles”, el Teatre Estudi acollirà la instal·lació “El ritme a les mans”, amb vestuari de la dansa de les dues figures i, en moments puntuals, alumnes del Conservatori Professional de Dansa (CPD) de l’especialitat dansa espanyola dialogaran amb les peces de museu a través de micro-coreografies.

Seguint amb el món de la dansa espanyola, el MAE també ofereirà l’exposició “Carmen Amaya. Essència, presència i mite” al vestíbul del Teatre Estudi. La mostra repassa la trajectòria d’una de les bailaores més destacades del ball flamenc i una de les grans artistes catalanes del segle XX a través de fotografies, programes de mà i cartells conservats al museu.

Finalment, els alumnes d’escenografia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) proposen la instal·lació “El príncep d’Homburg” creada a partir de diversos projectes escenogràfics entorn l'obra d'Heinrich von Kleist, escrita l'any 1810.

Tallers per a petits i grans

La Nit dels Museus a l’Institut del Teatre també proposa uns seguit de tallers gratuïts familiars a partir de les 19 h que es duran a terme a l’atri i a diverses aules de l’Institut. Hi haurà taller de titelles, castanyoles, dansa creativa i dansa i acrobàcia. En el següent enllaç podeu ampliar la informació dels tallers i les visites guiades i el taller de restauració

Podreu accedir a les inscripcions a les activitats i els tallers  del 13 al 17 de maig en aquest enllaç. Places limitades.  

Actuacions de l’alumnat de l’Institut del Teatre

L’oferta es completa amb una mostra dels treballs acadèmics dels alumnes del Conservatori Professional de Dansa (CPD), el Conservatori Superior de Dansa (CSD) i l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) en forma d’actuacions breus que podran veure a partir de les 20 h a l’exterior (plaça de l’Atri), al Teatre Ovidi Montllor i al bar de l’edifici.

Oferta gastronòmica i festa final amb DJ: tria la música que vols ballar

Com a novetat, aquest any hi haurà diverses caravanes de menjar o food trucks que oferiran una variada oferta gastronòmica i de begudes per poder seguir el ritme de visites a exposicions i activitats.

D’altra banda, la festa es clourà ballant a càrrec del DJ Ferminazo, que ofereix la possibilitat de participar en la tria de la música a través d’aquest formulari, on podeu deixar les vostres preferències musicals per acabar la nit al millor ritme.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x