Logo Institut del Teatre

Dones de la presó de Wad Ras ballen Moulin Rouge, en el marc d'un projecte del Conservatori Superior de Dansa

Comparteix

4.2.2019

Assaig de les internes del musical Moulin Rouge

Un grup d’alumnes de 3r curs de l’especialitat de Pedagogia de la Dansa del Conservatori Superior de Dansa (CSD) han participat aquesta setmana en un projecte per apropar la dansa al Centre Penitenciari de Dones de Barcelona, conegut com a presó de Wad Ras. En concret, els alumnes han estat cinc dies, del dilluns 28 de gener al divendres 1 de febrer, ensenyant a una trentena de dones internes dues peces coreogràfiques basades en la pel·lícula musical Moulin Rouge. Durant les sessions, de dues hores diàries, els alumnes han treballat amb les internes l’exploració de moviments i les emocions en el marc d’un projecte d’aprenentatge i servei que per damunt de tot vol transmetre els beneficis que aporta la dansa a qualsevol persona.

La cloenda de l’activitat ha tingut lloc aquest divendres 1 de febrer amb la representació de les coreografies de Lady Marmalade i Sparkling Diamonds a càrrec de les dones participants en el projecte a la sala d’actes de la presó, i amb presència de públic del centre penitenciari. A més, després de la funció, s’ha organitzat una taula rodona de debat sobre l’experiència en què han participat els alumnes de l’Institut del Teatre, així com les internes i personal de la presó.

Segona edició del projecte

Aquesta és la segona vegada que l’Institut del Teatre i el Centre Penitenciari de Dones de Barcelona col·laboren en aquest projecte d’apropament a la dansa, que es basa en la metodologia d’aprenentatge i serveis, i que beneficia ambdues parts. D’una banda, és una experiència molt enriquidora per a l’alumnat del CSD, ja que permet els estudiants aprendre a partir de l’experiència i tenir l’oportunitat de treballar amb un col·lectiu amb qui difícilment han contactat abans, així com ser capaços d’analitzar les seves necessitats i determinar la forma més adequada de treballar-hi. Alhora, la iniciativa és un servei de voluntariat social que afavoreix l’augment de la confiança de les internes, promou la unitat entre elles i impulsa l’expressivitat de les participants.

El projecte s’inclou en el marc de l’assignatura «Desenvolupament curricular» impartida pel professor Enric M. Sebastiani Obrador, amb el suport de la sotsdirectora del CSD, Anna Roblas, i de la cap de l’Especialitat de Pedagogia de la Dansa, Montserrat Lloret.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x