Logo Institut del Teatre

La recerca aplicada a la pràctica escènica, tema de les Jornades Scanner 2018

Comparteix

12.12.2018

Jornades Scanner 2018

Els propers 12 i 13 de desembre, l’Institut del Teatre organitza la cinquena edició de les Jornades Scanner, un espai de debat i reflexió al voltant de la recerca i la investigació en les arts escèniques.

Les arts escèniques contemporànies es conformen i es construeixen cada cop més al voltant de la hibridació, fruit de la confluència de llenguatges, disciplines, estètiques i materials de diversa naturalesa. Però, com fixar i comunicar aquests processos de manera que el coneixement que aporten pugui conformar materials de referència per a altres projectes artístics?

Les jornades Scanner, sota el títol «La recerca aplicada a la pràctica escènica. Nous paisatges per descobrir», volen construir un mapa de les principals problemàtiques i estratègies actuals en la relació entre la recerca en les arts en viu i la creació artística contemporània aplicada a la pràctica escènica.

En les passades edicions de l’Scanner, es va anar traçant un full de ruta per definir acuradament la pràctica com a recerca en el camp de les arts en viu i veure com aquesta es podia incorporar a les diverses activitats i àrees de l’Institut del Teatre. D’aquell debat va sorgir la consciència que la recerca pot nodrir i impulsar la creació artística en el camp de les arts en viu.

Les Jornades, que es duran a terme a l’espai Scanner de l’Institut del Teatre, intentaran trobar respostes a qüestions com ara fins a quin punt la innovació contribueix a la creació artística o si la recerca pot alimentar una escola d’art i conformar eines concretes per a futurs artistes.

Podeu consultar el text de presentació i el programa de les jornades en aquest apartat web.  L’entrada a les jornades és lliure.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x