Logo Institut del Teatre

Celebrem el centenari de Maria Aurèlia Capmany

Comparteix

16.4.2018

M Aurèlia Capmany

L’Institut del Teatre se suma als actes del centenari del naixement de Maria Aurèlia Capmany, aquest 2018, amb un esdeveniment el proper dilluns 16 d’abril, a les 18 h, al Teatre Estudi de l’Institut.

Guillem-Jordi Graells oferirà la conferència «Maria Aurèlia Capmany, autora i dona de teatre», seguida de la posada en escena de dos fragments teatrals, «Una guerra, dues guerres...» i «Parlàvem d’un somni», i un recital a càrrec de l’actriu Carme Sansa.

En el primer cas, es tracta d’una acció musico-teatral, fragment de l'espectacle «Varietats II o la cultura de la Coca-cola», de Maria Aurèlia Capmany i Jaume Vidal i Alcover, estrenat a La Cova del Drac l’any 1969. En aquest cas, les alumnes de l'Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre Estela Franquesa, Eloi Gómez, Carme Milán i Joana Roselló s’encarregaran de posar en escena aquest fragment amb el pianista Xavier Algans i sota la direcció del professor de l’ESAD, Agustí Humet.

Posteriorment els actors Anna Güell i Òscar Intente oferiran un fragment de l’espectacle dirigit per Jordi Coca «Parlàvem d’un somni» que es va poder veure al TNC l’any passat. Es tracta d’una versió lliure de Jordi Coca a partir d’una conversa transcrita per Xavier Febrés entre Pasqual Maragall i Maria Aurèlia Capmany al carrer Mallorca de Barcelona.

L’actriu Carme Sansa posarà punt i final a l’acte amb el recital «Carme Sansa diu i canta Maria Aurèlia Capmany» amb l’acompanyament de Jaume Mallofré a l’acordió.

L’acte, d’entrada lliure, també comptarà amb les intervencions de Juan Josep Puigcorbé, diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Magda Puyo, directora general de l’Institut del Teatre; Marta Nadal, comissària de l’Any Maria Aurèlia Capmany, i Josep Anton Codina, president de l’Associació d'Amics i Amigues de Maria Aurèlia Capmany. 

Es prega confirmació d'assistència enviant un correu electrònic a teatres.it@institutdelteatre.cat


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x