Logo Institut del Teatre

ESQUERDES PARRACS ENDERROCS: Els graduats d’IT Teatre, dirigits per Carles Santos i Jordi Oriol, revisiten Joan Brossa al TNC

Comparteix

4.5.2017

Presentació al TNC d'Esquerdes Parracs Enderrocs

IT Teatre, la nova companyia de graduats en arts escèniques de l’Institut del Teatre, dirigida en aquesta ocasió per Carles Santos i Jordi Oriol, porta a l’escenari de la sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) el muntatge ESQUERDES PARRACS ENDERROCS, a partir de textos de Joan Brossa. Dijous s’ha fet la presentació d’aquest espectacle, que compta amb la col·laboració de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i que es podrà veure al TNC de l’11 al 21 de maig, i als teatres dels centres de Vic i Terrassa de l’Institut del Teatre, els dies 1 i 8 de juny, respectivament.

A la presentació d’ESQUERDES PARRACS ENDERROCS, la directora de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, ha declarat que «volem que l’escena d’aquest país marqui tendència, i per això l’Institut del Teatre ha de ser un projecte d’innovació, que trenqui barreres i persegueixi la complexitat artística. I ho fem amb la complicitat del TNC i l’ESMUC, donant l’oportunitat als nostres graduats de treballar amb tres poetes escènics com són Joan Brossa, Carles Santos i Jordi Oriol». En efecte, IT Teatre forma part dels postgraus professionalitzadors de l’Institut del Teatre, com IT Dansa i IT Tècnica; en aquest cas, una cinquantena de candidats i candidates han optat a participar en aquest projecte escènic.

L’espectacle que inicialment s’havia titulat Collar de cranis i que ha acabat anomenant-se ESQUERDES PARRACS ENDERROCS constitueix una aproximació lliure, personal i diversa a la poesia escènica brossiana, feta a quatre mans però amb la contribució dels seus joves intèrprets. En aquest sentit, el codirector Jordi Oriol ha afirmat que a l’espectacle hi ha «dues mirades diferents sobre Brossa: la de Santos, que “el va patir”, i la meva, que no el vaig conèixer». L’altre codirector, Carles Santos, ha sentenciat que «gent com Brossa obren portes» i que «no és cert que Brossa no s’entengui. El problema de Brossa són els que fan un problema de la seva obra». Perquè, com ha dit el director del TNC, Xavier Albertí, durant la presentació, «fugir de Brossa és una forma de fer Brossa».

ESQUERDES PARRACS ENDERROCS és l’espectacle central de les activitats agrupades sota la denominació Epicentre Brossa, en què participen diverses institucions culturals de Barcelona, entre les quals hi ha l'Institut del Teatre. Durant l’estada d’aquest espectacle al TNC, els espectadors podran veure, al vestíbul principal del teatre, la instal·lació interactiva sensorial “No em va fer Joan Brossa”, a càrrec de Cabosanroque.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x