Logo Institut del Teatre

Queco Novell: «El fons de la Rosa és al millor lloc perquè es pugui conservar, consultar i remenar»

Comparteix

30.1.2017

Foto de Juanjo Puigcorbé amb Rosa Novell. A la foto: Juanjo Puigcorbé, Magda Puyo i Queco Novell. Foto: Oscar Giralt / Diputació de Barcelona

Amb la signatura d’un contracte de donació entre la família Novell i l’Institut del Teatre, s’ha fet oficial aquest dilluns, 30 de gener, la cessió de la documentació personal de la trajectòria artística de l’actriu i directora teatral Rosa Novell, que passa a formar part de les col·leccions que conserva el Museu de les Arts Escèniques (MAE). Queco Novell, que ha signat com a representant de la seva germana, ha declarat que «sabíem que havíem de fer alguna cosa amb els documents de la Rosa, però va ser quan vam contactar amb l’Institut del Teatre que ho vam tenir clar: el seu fons és al millor lloc perquè es pugui conservar, consultar i remenar».

Per part de l’Institut del Teatre, ha signat el contracte la presidenta de la Diputació i també d’aquest organisme, Mercè Conesa, que ha afirmat que «amb actes com el d'avui, preservem la memòria i el llegat de grans artistes del país, i contribuïm a què institucions com l’Institut del Teatre continuïn sent un referent».

La directora general de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé, la directora del MAE, Anna Valls, el gerent de l’Institut del Teatre, Jordi Roig, i familiars de Rosa Novell han volgut compartir aquest acte de signatura i en acabat han pogut veure una selecció dels materials cedits. La família de Rosa Novell ha donat amb caràcter gratuït i indefinit a l’Insititut del Teatre un fons que consta de 37 caixes d’arxiu (que contenen fotografies, programes de mà, articles de premsa, guions d’espectacles, fitxes tècniques, correspondència i documentació comptable), 23 cartells i 6 objectes (premis). Tota aquesta documentació es conserva al MAE i es pot consultar digitalitzat al seu web: www.cdmae.cat.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x