Logo Institut del Teatre

Magda Puyo: «La revolució pedagògica de l’Institut del Teatre beu directament de l’experiència del teatre independent»

Comparteix

19.10.2016

Inauguracio jornades 1

«L’eclosió del teatre independent va tenir tal magnitud a casa nostra que sense aquest moviment no s’entén el teatre català actual. Com tampoc no s’entén la revolució pedagògica de l’Institut del Teatre, liderada per Hermann Bonnínn que beu directament de l’experiència del teatre independent». Amb aquestes paraules, la directora general de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, ha inaugurat el seminari “Teatre independent a Espanya: 1962-1980” que del 19 al 21 d'octubre aplega diversos dels seus protagonistes i estudiosos.

Puyo ha afirmat que «no és només el passat que justifica la nostra atenció cap aquest moviment: la seva actitud crítica, compromís social i llibertat creativa fan que ens hi fixem per recuperar el seu esperit per al teatre i la societat del segle XXI».

La inauguració ha comptat també amb la intervenció del diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona i vicepresident de la junta de govern de l’Institut del Teatre, Juanjo Puigcorbé, que en la seva trajectòria com a actor va formar part del moviment de teatre independent, que ha definit com «una nova forma d’entendre la vida i el present, i la voluntat de crear un futur diferent».

Puigcorbé ha parlat del període 1962-1980 com d’un temps «excepcional» del qual caldria «extreure’n la llavor perquè avui germini». També ha reiterat el paper de l’Institut del Teatre com a institució que ha transmès el bagatge del teatre independent i les seves «formes creatives carregades de futur».

A la inauguració de les jornades també han estat presents Natalia Álvarez, directora del Museo Nacional - Centro de Arte Reina Sofía, María Jesús Bajo, responsable de projectes i publicacions del Centro de Documentación de las Artes Escénicas de la Junta de Andalucía, i Julio Huélamo, director del Centro de Documentación Teatral de l'INAEM, institucions que juntament amb el Museo Nacional del Teatro - Museo de Almagro i l'Insitut del Teatre impulsen aquest projecte d'investigació històrica i documental. Podeu consultar el programa complet en aquest enllaç.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x