Logo Institut del Teatre

La desconnexió social i humana a la performance "Disconnection"

Comparteix

22.6.2016

Disconnection. Playing Identities

La desconnexió social i humana a causa de l'ús continu d'aparells tecnològics és l'eix central del treball escènic que es presenta a l'Institut del Teatre el proper dilluns 27 de juny en el marc del projecte europeu Playing Identities, Performing Heritage.

Aquest projecte teòrico-pràctic s'adreça a joves directors i intèrprets europeus perquè reflexionin sobre un fet socio-cultural a través del treball escènic.

La presentació Disconnection. A creole performance in Barcelona mostra el resultat de la recerca sobre els nous comportaments i rituals de conducta que provoca la connexió permanent sobre els nostres costums quotidians i com el procés teatral pot ser una eina de reconnexió i unitat social per fer front als efectes nocius d'aquesta connexió, com la pèrdua de comunicació o les addiccions.

Per part de l’Institut del Teatre hi participen quatre alumnes de l'especialitat d'Interpretació de l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD): Eloi Gómez, Clàudia Perramon, Paula Sunyer i Ricardo Castro. Tots quatre han treballat conjuntament amb l’estudiant de Direcció de Lituània Povilas Makauskas, mentre que l'alumne de Direcció de l'ESAD, Sadurní Vergés, ha treballat amb quatre estudiants lituans d’Interpretació.

Com a docents per part de l'Institut del Teatre participen els professors Carles Salas, tutoria i direcció artística, i Mercè Saumell, coordinadora i membre del comitè científic del projecte.

El projecte Playing identities, performing heritage està finançat pel programa Creative Europe (Culture Sub-programme number 552506) liderat per la Universitat de Siena i en el qual participen diferents institucions docents d’Itàlia (Universitat de Siena), Espanya (Institut del Teatre de Barcelona) , Lituània (Acadèmia Nacional de Teatre de Vilnius), Romania (Universitat de Cluj-Napoca) i el Regne Unit (Universitat de Kent).


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x