Logo Institut del Teatre

IT Dansa surt de gira per França i Alemanya

Comparteix

24.2.2016

Un Ballo. Fotògraf: Josep Aznar

IT Dansa, la jove companyia de l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, surt de gira per França i Alemanya els mesos de març i abril.

Després d'iniciar la gira europea en terres franceses el passat de gener, la companyia repetirà funcions a França i viatjarà també fins a Alemanya. En total són 16 actuacions en 14 poblacions diferents. (Consulteu el calendari complet de la gira)

En aquesta gira, IT Dansa interpretarà tres coreografies del seu repertori: Un Ballo de Jirí Kylián, Wad-Ras de Montse Sánchez i Ramón Baeza, i Minus 16  d'Ohad Naharin.

Aquesta és la segona sortida europea de la companyia després de l'experiència iniciada l'any passat amb 15 funcions a França, Suïssa i Luxemburg, entre març i abril de 2015.

Programa pedagògic de perfeccionament en dansa

IT Dansa es va crear el 1998 com a programa pedagògic de perfeccionament de la formació de joves ballarins. Sota la direcció artística de la ballarina i coreògrafa Catherine Allard, la companyia està integrada per 16 ballarins-alumnes, seleccionats mitjançant audició, que per un temps limitat de dos anys interpreten les coreografi­es de destacats artistes com ara Jirí Kylián, Ohad Naharin, Rui Horta, Nacho Duato o Ramon Oller, i de joves nous coreògrafs com Jacobo Godani, Jo Stromgren, Stijn Celis, Uri Ivgi, Alex Ekman, Gustavo Ramírez o Rafael Bonachela.

Des del seu inici, IT Dansa ha aconseguit un important reconeixement tant de crítica com de públic, a l’hora que la majoria dels seus components, una vegada finalitzat el seu període de formació, han estat contractats per destacades companyies europees de dansa. Entre les formacions que tenen entre les seves files a exballarins d’IT Dansa destaquen: Lanònima Imperial (Espanya), Companyia Metros (Espanya) Gelabert/Azzopardi (Espanya), Nederlands Dans Theater (Holanda), Ballet Víctor Ullate (Espanya), Vorpommern Theater (Alemanya), Ballet Gulbenkian (Portugal), Batsheva Ensemble (Israel) o Companhia do Bailado (Portugal), Cullberg Ballet (Suècia), Carte Blanche (Suècia), La Veronal (Espanya), Scapino Ballet Rotterdam (Holanda), Ballettmainz (Alemania), Theater Am Gärtnerplatz (Alemania), Gotenburg Ballet (Suècia) i Danish Dance Theater (Copenhague).

IT Dansa ha ofert més de 300 actuacions en diversos escenaris de Catalunya, Espanya i Europa, a més de participar en prestigiosos festivals com el Festival d’Estiu de Barcelona Grec (on acostuma estrenar els seus espectacles) el Festival de Itálica de Sevilla, el Festival de Otoño de Madrid, Madrid en Danza, Maiatza Dantzan del País Basc, el Festival Internacional de Segovia, Dansa València, Holland Dance Festival o el Festival de Bielefeld a Alemanya. 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x