Logo Institut del Teatre

L’actriu Mercè Managuerra, protagonista del nou volum de la col·lecció “Converses”

Comparteix

7.2.2024

Llibre de la col·lecció Converses dedicat a Mercè Managuerra

L’Institut del Teatre publica Mercè Managuerra. Un camí llarg. Homenatge als meus mestres, un nou volum de la col·lecció «Converses» dedicat a aquesta actriu, creadora i pedagoga, exprofessora també de l’Institut del Teatre.

En aquesta ocasió, Andrea Bel, graduada en Direcció i Dramatúrgia a l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), entrevista a Managuerra per parlar de la seva experiència com a actriu des dels seus inicis, de les preguntes que li han anat sorgint al llarg de la seva carrera i dels mestres amb els quals ha crescut. Un recorregut en primera persona per les tècniques d'interpretació i els grans mestres del teatre dels segles XX i XXI.

Llicenciada en filologia romànica hispànica per la Universitat de Barcelona, Mercè Managuerra es graduà en mim i pantomima a l’Institut del Teatre de Barcelona, d’on posteriorment fou professora d’interpretació.

Del 2010 al 2017 fou directora artística del Teatre Akadèmia i al 2018 va crear la companyia Dau al Sec i esdevé directora artística de la sala. Ha intervingut en sèries de televisió i cinema però la seva carrera professional s’ha desenvolupat principalment al teatre, on ha protagonitzat obres clàssiques i contemporànies passant per autors com Ibsen,  Büchner, Sòfocles, J. M. Benet i Jornet, L.Razumoskaia, Narcís Comadira,Txékhov, Tennessee Williams i William Shakespeare, entre d’altres.

El 2019 va rebre el premi Margarida Xirgu a la a la millor interpretació femenina de la temporada 2018 - 2019 pel seu personatge de Shylock a l’obra El Mercader de Venècia, que es va poder veure el 2019 a la Sala Versus.

Aquest és el vuitè volum de la col·lecció «Converses» de l’Institut del Teatre, que té per objectiu posar en relleu i deixar constància del llegat pedagògic i la trajectòria professional de reconeguts artistes i mestres que han fet classes a les aules de l’Institut. La finalitat de la col·lecció és contribuir a completar la memòria de la història recent de l’activitat escènica i posar a disposició del públic materials d’interès sobre l’àmbit.

Trobareu les diferents publicacions de la col·lecció a la llibreria de la Diputació de Barcelona i a la biblioteca de l’Institut del Teatre.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x