Logo Institut del Teatre

Professores del CSD participen al VII Congreso Nacional e IV internacional de danza

Comparteix

21.11.2022

Congrés Investigació sobre la Dansa

Quatre professores del Conservatori Superior de Dansa (CSD) han participat aquest cap de setmana a Saragossa com a ponents i comunicants al VII Congreso Nacional e IV internacional de danza organitzat per la la Asociación Española D+I: Danza más Investigación i la Universitat de Saragossa.

El Congrés, que porta per títol "La investigación en danza” es celebra cada dos anys amb l’objectiu de posar de manifest l’evolució i la situació de la investigació sobre la dansa a l’Estat Espanyol i el Conservatori Superior de Dansa hi participa periòdicament.

En aquesta ocasió, el congrés s’ha dut a terme del 18 al 20 de novembre amb la col·laboració de la Universitat de Saragossa al paranimf. Les professores Mercè Mateu, Xènia Gumà Susana Pérez i Ester Vendrell del CSD juntament amb Dolors Cañabate, Silvia García i Montse Iranzo han presentat dissabte 19 de novembre la comunicació “La investigación en danza en Cataluña en las últimas décadas 2000-2021. Estado de la cuestión”.

D’altra banda, la professora Ester Vendrell ha presentat, també dissabte 19 de novembre però a la tarda, la ponència “(Re) construir la historia. Mujeres invisibles II: Pepita Sansalvador, bailarina y trabajadora de la danza, entre dictaduras”.

Finalment, la professora Susana Pérez va presentar, també dissabte a la tarda juntament amb Tere Pérez i Sonia de Gainza,  la ponència “Propuesta de un proyecto de Danza creativa para residencias de personas mayores”, on es parla del projecte “la Dansa s'Apropa”, recentment premiat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC).

La Asociación Española D más I: Danza e Investigación ha organitzat des del 2010 quatre congressos sota el títol “La Investigación en Danza en España”, i tres congressos de caràcter internacional, “La Investigación en Danza”, cada un d’ells en col·laboració amb diverses universitats de l’estat espanyol.  

Fins ara els congressos s’han dut a terme a Múrcia, Barcelona, Bilbao, València, Sevilla, Madrid, i ara a Saragossa. Podeu ampliar la informació sobre el congrés a la web https://danzamasinvestigacion.com/n


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x