Logo Institut del Teatre

Nova edició de la Nit dels Museus a l’Institut del Teatre el 14 de maig

Comparteix

9.5.2022

Nit dels Museus a l'IT 2022

El dissabte 14 de maig es celebra a Barcelona una nova edició de la Nit dels Museus, la jornada on diversos espais museístics de la ciutat comtal obren les seves portes de forma gratuïta a la ciutadania per conèixer les seves col·leccions i participar en diverses activitats. L’Institut del Teatre participa, un any més, en aquesta jornada a través del Museu de les Arts Escèniques (MAE), i organitza de 19 h a 24 h diversos tallers, exposicions dedicades a les arts escèniques amb visites guiades i actuacions de l’alumnat del Conservatori Professional de Dansa (CPD).  

Exposicions i visites guiades

La Nit dels Museus ofereix l’oportunitat de fer una visita guiada per l’exposició permanent del MAE “La memòria de les arts efímeres”, un viatge en el temps a través de deu espectacles que permet fer un recorregut per les arts escèniques catalanes. L’activitat inclou la visita a les reserves dels museu, descobrint algunes de les peces que conserva i la tasca de preservació que duu a terme. Les visites, amb reserva prèvia, es faran a les 19 h, 19.45 h, 21 h, 21.45 h i i 22.45 h, i aniran a càrrec de Joan Miquel Llodrà historiador de l’art i guia professional, i Carme Carreño, conservadora del Museu.

Altres exposicions del MAE que es poden veure són la instal·lació “Isidre Prunés. L’escenògraf és l’estrella”, a la sala d’exposicions, i la mostra dedicada als 20 anys de l’escola integrada del Conservatori Professional de Dansa, que s’inaugura el 12 de maig, i estarà exposada al vestíbul de l’Institut del Teatre.

Instal·lacions performatives

Aquesta Nit dels Museus també es podrà gaudir de la instal·lació performativa "Preludis", dedicada a Cesc Gelabert, a l'espai Plató. Una reflexió coreogràfica i plàstica sobre el pas del temps i els seus cicles on Gelabert dialoga amb la música de vint preludis de piano, en una projecció acompanyada de diversos elements escènics dissenyats per Frederic Amat i complementaris al gest de Gelabert.

Una altra instal·lació que es podrà veure dissabte, en aquest cas lumínica, és “Niar”, el projecte que es va presentar al febrer al festival Llum Barcelona per part de l’alumnat d’Escenografia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD). Es tracta d’un laberint que planteja una reflexió sobre si els espais públics són espais de trobada i es poden generar llocs on niar. Les persones podran transitar per la instal·lació durant tota la jornada, però primer hauran de trobar-la, ja que, com una acció més, es convida el públic a descobrir-la en les instal·lacions de l'IT.  

D'altra banda, l'alumna del Conservatori Superior de Dansa (CSD) de l'especialitat de coreografia i interpretació Magdalena Garzón, presenta dissabte el seu treball final de carrera, una instal·lació performativa anomenada "Vetlla" que es podrà veure a l'aula P4.S5 des de les 20 h i fins les 24 h. 

Tallers familiars de titelles i de dansa amb complicitat d’alumnat i professorat

Aquesta edició també comptarà amb dos tallers, un de titelles i un de dansa creativa. En el primer, els infants construiran el seu titella i participaran en un conte que explicaran les alumnes d’Interpretació de l’Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) Clara Climent i Joana Vulart. En el segon, la professora del Conservatori Superior de Dansa (CSD) Marta Amatriain convida als nens i nenes a ballar a través del joc i l'experimentació corporal.

El taller de titelles està pensat per a infants de 4 a 9 anys, i el de dansa de 6 a 12 anys. Es duran a terme a partir de les 19 h i de les 18.30 h i cal reserva prèvia.

Actuacions de dansa

Com cada any, la Nit dels Museus a l’IT es complementa amb les actuacions de l’alumnat. En aquest cas, es podrà veure a les 21 h i a les 22 h, al Teatre Ovidi, una mostra de les pràctiques escèniques de l’alumnat de dansa del Conservatori Professional de Dansa (CPD), actuacions que mostren el resultat final de l’aprenentatge fet durant tot l’any.

Totes aquestes activitats es podran complementar amb el servei de bar que oferirà el Mercat de les Flors.

Podeu reservar la vostra plaça per a les visites guiades o tallers del 9 al 13 de maig a la web del museu http://www.cdmae.cat/


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x