Logo Institut del Teatre

Alumnat del CSD i del CPD, al Dansa Metropolitana

Comparteix

11.3.2022

Poema Circular, de Lorena Nogal. Imatge del Sismògraf a Olot amb alumnes del CSD

L’Institut del Teatre participa un any més al Festival Dansa Metropolitana, la quinzena de dansa que se celebrarà del 10 al 27 de març a dotze municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. Avui s’ha presentat la programació en roda de premsa a l’Institut del Teatre.

L’Auditori de l’Institut del Teatre ha acollit aquest matí la presentació del Dansa Metropolitana, un projecte que pretén donar visibilitat al talent local, nacional i també internacional de la dansa a partir de la col·laboració i la complicitat dels teatres i els programadors dels diferents municipis i amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’Institut del Teatre torna a col·laborar-hi a través d’actuacions del seu alumnat. En aquesta ocasió, podrem veure ballar l’alumnat del Conservatori Superior de Dansa (CSD) aPoema circular”, una peça creada per Lorena Nogal pel festival Sismògraf d’Olot en la seva edició del 2019. En aquesta ocasió, la peça, concebuda com una perfomance de carrer, es podrà veure a Barcelona el diumenge 20 de març a les 12.45 h al pati de l’editorial Gustau Gili i el dissabte 26 de març a les 18.30 h al Territori Dansa de L'Hospitalet de Llobregat, al Jardí Can Sumarro.

D’altra banda, alumnes de 6è curs de l’especialitat de dansa espanyola del Conservatori Professional de Dansa (CPD) col·laboren en l'espectacle "Galería" del graduat del CPD José Maldonado, que es podrà veure el 13 de març al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet.

L’alumnat del CPD ha preparat una mena de píndoles performatives on reten homenatge a Carmen Amaya, Federico García Lorca, Manuel de Falla i Salvador Dalí, i que interpretaran en viu el dia de l'estrena en diferents espais del teatre com a rebuda del públic. Les píndoles les han preparat amb les professores del CPD Belén Cabanes i Montse Sánchez i el professor de música, Alfred Cañamero, ha ajudat els alumnes amb la part cantada.

La cinquena edició de Dansa Metropolitana compta en aquesta ocasió amb més de 300 activitats, entre les quals més de 90 espectacles, que es podran veure en teatres, carrers i espais públics dels municipis de Barcelona, Badalona, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Granollers, L'Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet,Terrassa i Viladecans.

En aquest sentit, avui en finalitzar la roda de premsa s’ha pogut veure a l’atri de l’Institut del Teatre la peça ‘Young Blood’ de la  la companyia Arnau Pérez, que inaugurarà el certamen el proper dijous 10 de març a les 19h a l’Espai Baronda d’Esplugues.

Presència de graduats de l’Institut

Al marge de la participació de l’alumnat del CSD i CPD, diversos graduats també participen en alguns dels espectacles. És el cas de les graduades del CPD i exballarines d’IT Dansa Blanca Tolsá, Marina Fullana i Laura Contreras que oferiran respectivament “Ecoica” i “Hacemos como que bailamos”.

Pol Jiménez, graduat del CPD, oferirà l’espectacle “Lo faunal”, dirigit pel també graduat del CSD Bruno Ramri, mentre que els graduats del CSD Adrián Vega presenten les peces “Notas en el aire” i “Los lunares del Puma”, Andrea Jiménez, “EDRA” i Vicente Roldán "Gran Finale".


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x