Logo Institut del Teatre

Nova col·laboració de l’Institut del Teatre amb el Clúster Audiovisual de Catalunya

Comparteix

29.11.2021

Pacte del Talent

El Centre de Cultura Contemporània  de Barcelona (CCCB) acull el dimarts 30 de novembre,  a les 17 h, la quarta edició del Pacte del Talent, una iniciativa del Clúster Audiovisual de Catalunya que vol ajudar el talent emergent a professionalitzar-se i a connectar-se amb els àmbits de les arts escèniques i audiovisual. El projecte permet, d’una banda, generar contactes entre professionals de les arts escèniques i l’audiovisual i, de l’altra, crear un producte audiovisual com a primera carta de presentació dels seus treballs.

Per tercer any consecutiu, l’Institut del Teatre hi col·labora amb diversos projectes d’arts escèniques de graduats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) i del Conservatori Superior de Dansa (CSD) i el dimarts 30 es presentarà el resultat final; un teaser del projecte escènic elaborat per alumnes o graduats recents de l’àmbit audiovisual amb la tutorització d’un professional del sector.

Per part de l’ESAD, els projectes artístics que es mostraran són Laia, treball final de Direcció i Dramatúrgia de Marta Gastón, amb la realització audiovisual de Paula Ríos (UAB), Mònica Bou (UAB), Marc Freixa (UAB) i Laura Cahís (Blanquerna); i No(w)here, Pràctica escènica de Direcció i Dramatúrgia de Natalia Barraza, amb la realització audiovisual de Xavier Calvo (UPF), Alba Díaz (URV) i Mario Pasamontes (Blanquerna).

Per part del CSD es mostraran les peces finalistes del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2021 Me parece que sufro lo que en mi profesión llaman nostalgia, de Javier Ara i Enrique López; Las ondas de la guitarra, d’Adrián Vega; Antes todo esto era campo, de l’Associació Unaiuna, integrada per Marina Fullana i Laura Lliteras, i Black sun, de María Jurado.

En aquest cas, els alumnes i graduats que han realitzat l’audiovisual han estat Iyad Djellali (UVic) i Raúl Murillo (UVic) per Black sun; Alexia Colom (Blanquerna), Berta Jiménez (Blanquerna), Isabel Mier (Blanquerna) i Jan Puig (Tecnocampus) per Las ondas de la guitarra; Isabel Mier (Blanquerna), Joan Isern (Blanquerna) i Alejandro Pujol (Blanquerna) per Antes todo esto era campo ; i Christian Medrano (Tecnocampus), Laia Maza (URV) i Carles Lairini (EMAV/UAB/CIFO) per Me parece que sufro lo que en mi profesión llaman nostàlgia.

Com és habitual, els vídeos dels finalistes del Premi de Dansa 2021 es podran veure en primícia el proper diumenge 28 de novembre durant la gala dels finalistes al Mercat de les Flors. Posteriorment es podran veure els vídeos en el canal youtube del Clúster.

La presentació del Pacte de Talent el dimarts 30 de novembre inclourà el debat Nous escenaris digitals per a les arts en viu amb la participació del graduat i també professor de l’ESAD Jordi Oriol, la directora de programació i continguts del Teatre Lliure Georgina Oliva i l’adjunt a la direcció artística del Festival Temporada Alta Narcís Puig.

L’acte és gratuït però cal inscripció prèvia a través d’aquest formulari

El Pacte de Talent és una de les activitats que es duu a terme dins la Setmana del Talent que organitza el Clúster Audiovisual de Catalunya del 30 de novembre al 3 de desembre.

La Setmana del Talent

La Setmana del Talent Audiovisual és el principal esdeveniment que organitza el Clúster Audiovisual de Catalunya. Es tracta d'una trobada amb la complicitat de les universitats catalanes i un gran nombre d'empreses del sector audiovisual. El seu objectiu és posar en contacte el talent emergent que acaba de graduar-se amb el món de l'empresa. Ho fa a través de diverses seccions, entre les quals es troba el Pacte del Talent.

En l’edició d’enguany hi participen 26 estudiants i/o graduats/des d’un total de 8 universitats catalanes, que s’han distribuït en 8 equips de treball vinculats al circ, el teatre, la dansa i la música.

El Clúster Audiovisual de Catalunya, és una associació d'empreses i institucions del sector audiovisual i multimèdia que agrupa a més de 100 entitats entre les quals hi ha empreses de producció, postproducció, realitat virtual, videojocs, publicitat, universitats o centres audiovisuals de Catalunya entre d’altres.

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x