Logo Institut del Teatre

La instal·lació de l’ESAD “Cara B” guanya el Premi Llum BCN

Comparteix

8.11.2021

Quim Algora recull el Premi a millor instal·lació de Llum Barcelona 2021 per "Cara B"

“CARA B” de l’Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre i “Ombres que són Llum” de l’Escola Massana han rebut ex aequo el Premi a les millors instal·lacions de la desena edició de Llum Barcelona, el festival de llum de la ciutat que s’ha celebrat del 5 al 7 de novembre al barri de Poblenou de Barcelona.

El jurat ha premiat “Cara B” per integrar el vessant performatiu incorporant un discurs crític a través de l’humor. En aquest sentit, la instal·lació reflexiona sobre l’engranatge que hi ha darrera d’una mascota en un parc d’atraccions. Potser ens hem fotografiat amb un d’aquests simpàtics personatges sense pensar en les condicions en què treballen mentre somriuen a la càmera.

La instal·lació no treballava en fonts lumíniques sinó amb un material reflector capaç de fer rebotar la llum del flaix de l’espectador que fa la fotografia i transformar-la.

“Cara B” ha estat elaborada pels alumnes de 4t i 5è de l’especialitat d’Escenografia Míriam Alemany, Quim Algora, Llorenç Corbella, Ivet Duran, Xevi Oró i Josep Pijuan, amb la coordinació dels professors de l'ESAD Xesca Salvà i Luis Martí.

Quim Algora ha recollit el premi en representació de tot l’equip. Ha destacat com la posada en escena de la instal·lació i les reaccions del públic els ha fet descobrir nous significats del projecte. Ha agraït a la organització el premi i ha reconegut que ha estat un any difícil ja que la pandèmia ha obligat a endarrerir un projecte que per sort finalment ha estat realitzat.

El jurat encarregat de valorar les propostes l’han format representants de l’organització del festival, professionals del sector i membres d’entitats vinculades i han tingut en compte com a criteris de valoració la manera com el projecte recull la identitat del barri del Poblenou, la capacitat transformadora i com la peça pot relacionar-se amb l’espai i generar nous efectes o la interacció amb el públic.

El premi s’ha lliurat el diumenge 7 de novembre a les 12h del matí al Disseny Hub de Barcelona (DHUB). Podeu veure el lliurament del premi en aquest vídeo a partir del minut 38’55’’.

Aquesta edició del Llum Barcelona ha reunit 15 propostes d’artistes de consolidada trajectòria professional i 16 propostes de diverses escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura de la ciutat, que per primer cop s’han pogut veure en un únic espai, el Parc Central de Poblenou.

Organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), Llum BCN va començar l'any 2012 com una mostra d’instal·lacions lumíniques a Ciutat Vella i va arribar al barri de Poblenou el 2018 convertit en un espai d’experimentació artístic.

Aquesta desena edició s’havia de celebrar el mes de febrer passat però per la situació de pandèmia provocada pel Covid-19 es va ajornar al mes de novembre.


Continguts relacionats

  • Foto dels guanyadors i del jurat de Llum Barcelona 2021
  • Lliurament del Premi Llum Barcelona

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x